Városháza

 • Lakásbérleti pályázat
  Lakásbérleti pályázat Lakásbérleti lehetőség öt évre a budaörsi lakótelepen, amire az pályázhat az önkormányzat felhívása szerint, akik legalább egy éve itt él. Az egyéb feltételek az alábbi kiírásban!
  szombat, 29 április 2017 09:47 - Városháza Bővebben...
 • Erről tanácskoztak tegnap a polgármesterek
  Erről tanácskoztak tegnap a polgármesterek Frissítettük cikkünket! A hulladékszállítástól és az ASP központi kormányzati informatikai rendszertől kezdve az államosított iskolák nyári felújításán át a települési arculati kézikönyvig számos sürgős döntést és lépéseket igénylő közös ügye van a szomszédos önkormányzatoknak a közelmúltban bekövetkezett jogszabályváltozások miatt. Ezekről egyeztetett tegnap (2017. április 21-én délelőtt) Budaörsön a városházán Pest megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületének 16 településvezetője.
  szombat, 22 április 2017 11:21 - Városháza Bővebben...
 • Ma este lekapcsolják a városháza díszkivilágítását
  Ma este lekapcsolják a városháza díszkivilágítását Idén az energiatakarékosság fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval. Ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetel egy órára a Városháza díszkivilágítása.
  szombat, 25 március 2017 09:34 - Városháza Bővebben...
 • Rendkívüli képviselő-testület, nem rendkívüli ügyekről
  Rendkívüli képviselő-testület, nem rendkívüli ügyekről Formai jóváhagyást kellett adnia a budaörsi önkormányzatnak ahhoz, hogy a fővárosi közlekedési vállalattól a Volánbusz Zrt. veszi át a város területén közlekedő helyközi buszjáratok üzemeltetését, és mivel ennek határideje is volt, rendkívüli képviselőtestületi ülés volt ma.
  szerda, 22 március 2017 19:46 - Városháza Bővebben...
 • Pályázatot írtak ki a buszvégállomás hasznosítására
  Pályázatot írtak ki a buszvégállomás hasznosítására Budaörs Város Önkormányzata pályázatot írt ki a tulajdonában álló buszvégállomás és szolgáltatóház hasznosítására. Az ingatlan területén a nyertes pályázó új buszvégállomást hoz létre és működtet.
  szombat, 04 március 2017 06:05 - Városháza Bővebben...
 • Mire futja az idei városi költségvetésből?
  Mire futja az idei városi költségvetésből? A központi költségvetésből egyetlen forintot sem kap idén Budaörs sőt, a város saját bevételeiből vesz el az állam. A legnagyobb bevételi forrás a helyi iparűzési adó, amelyből 7,8 milliárd forintra számítunk. De a nehézségek ellenére nőni fog a közalkalmazottak fizetése és fenntartják a budaörsi oktatási intézményekben dolgozók számára a Clementis ösztöndíjat – mondta a polgármester a február 22-i szavazás előtt. Nézzük a részleteket!
  szerda, 01 március 2017 10:18 - Városháza Bővebben...
 • Szerkesztőségünk vendége volt Vágó Csaba
  Szerkesztőségünk vendége volt Vágó Csaba „Elképesztő fortélyok halmazát kényszerül alkalmazni, aki megpróbálja Budaörs működését az eddigi színvonalon biztosítani” - Az idei városi költségvetésről és Budaörs egyéb bújáról-bajáról kérdezgettük Vágó Csabát, a polgármesteri kabinet vezetőjét, akiről az is kiderült, hogy saját magát „csak” hivatalnoknak tartja, de valljuk be, a munkaidejét és a vállát nyomó felelősség tekintetében a hivatalnokok között az egyike az elsőknek.
  hétfő, 27 február 2017 10:02 - Városháza Bővebben...
 • Pályázati pénzből energetikai beruházás
  Pályázati pénzből energetikai beruházás Napelemes rendszerek, új nyílászárók és hőszigetelés kerül három iskolára, mert pályázati pénzt nyertünk hozzá – adta hírül az alpolgármester. Egy kis öröm a sok üröm után – kommentálta.
  szombat, 25 február 2017 11:45 - Városháza Bővebben...
 • Csík Edina főépítész a januári új jogszabályváltozásokról - Tovább könnyítenek, de tényleg jó ez?
  Csík Edina főépítész a januári új jogszabályváltozásokról - Tovább könnyítenek, de tényleg jó ez? Bővült a 300 négyzetméter hasznos alapterületű lakóházakra vonatkozó eljárás köre, illetve az épületek átalakításához az idén januártól semmilyen hatósági engedély nem kell. Vegyes reakciókat váltanak ki ezek az új szabályok és egy sor kérdést is biztosan felvetnek. Erről beszélgettünk Csík Edina főépítésszel.
  hétfő, 13 február 2017 07:16 - Városháza Bővebben...
 • Lakossági fórum az építési szabályzatról
  Lakossági fórum az építési szabályzatról A helyi építési szabályzat módosításáról rendez lakossági fórumot a főépítészi iroda 2017. január 23-án a városháza nagytermében. A módosításhoz kapcsolódó lakossági véleményezés korábban meghirdetett határidejét január 23-áról február 10-éig meghosszabbították.
  hétfő, 16 január 2017 08:14 - Városháza Bővebben...
 • Kaphat-e Budaörs a Pest megyei 80 milliárdból?
  Kaphat-e Budaörs a Pest megyei 80 milliárdból? Közel 5 milliárd forint keretösszeggel jelent meg az első két pályázati felhívás, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium a Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási program részeként hirdet meg „Ha valóban megnyílik a települések előtt ez a Pest megyei fejlesztési forrás, ez kedvező fordulatot hozna Budaörs számára. Az elmúlt években azonban csak kisebb pályázatokon volt lehetőségünk nyerni, míg a nagyobbakon úgy tűnt esélytelenek vagyunk” – kommentálta lapunknak Vágó Csaba.
  hétfő, 02 január 2017 12:08 - Városháza Bővebben...
 • Módosul a helyi építési szabályzat, írja meg észrevételeit!
  Módosul a helyi építési szabályzat, írja meg észrevételeit! 2017. január 23-ig várja a budaörsi főépítész iroda a lakosság javaslatait és véleményét a helyi építési szabályzat módosításaival kapcsolatban. Túlzó gátakat szüntetnek meg és konkrét, méltányolható igényekhez igazítanak előírásokat.
  péntek, 30 december 2016 11:02 - Városháza Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo