Paragrafus

 • Mi a teendő vadelütés esetén?
  Mi a teendő vadelütés esetén? A tavasz kezdetével elkezdődik az őzek párzási időszaka, amely augusztus közepéig tart. A tapasztalatok szerint ekkor ugrásszerűen megnövekszik a közúti balesetek száma a vadak megváltozott mozgásterülete és viselkedése miatt.
  hétfő, 26 június 2017 04:26 - Paragrafus Bővebben...
 • Június 20-tól visszavonásig tűzgyújtási tilalom
  Június 20-tól visszavonásig tűzgyújtási tilalom június 20-tól országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, amely visszavonásig érvényes. Tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is.
  péntek, 23 június 2017 08:06 - Paragrafus Bővebben...
 • MIt tegyél, hogy ne lopjanak meg a strandon?
  MIt tegyél, hogy ne lopjanak meg a strandon? Újra itt a kánikula, amit a strandon lehet a leginkább elviselni. Annak érdekében, hogy kellemes emlék maradhasson, a strandolás élménye ne a bűnözőké legyen, tartsa szem előtt alábbi tanácsainkat.
  csütörtök, 22 június 2017 07:09 - Paragrafus Bővebben...
 • A rendőrségi ellenőrzéskor sem tartja be mindenki a szabályokat a vasúti átjáróknál
  A rendőrségi ellenőrzéskor sem tartja be mindenki a szabályokat a vasúti átjáróknál A Nemzetközi Útátjárós Biztonsági Nap (ILCAD) alkalmából már kilencedik alkalommal végzett országszerte közös ellenőrzéseket a vasúti átjáróknál a MÁV és a rendőrség június 2-án. Az akció idején a közúton közlekedők többsége betartotta a KRESZ előírásait, a tapasztalatok szerint azonban a járművezetők egy része nincs tisztában azzal, mit jelent a vasúti átjáró „fokozott óvatossággal” történő megközelítése.
  csütörtök, 08 június 2017 07:21 - Paragrafus Bővebben...
 • Ügyeljünk gyermekünk biztonságára is a járműveken
  Ügyeljünk gyermekünk biztonságára is a járműveken Gyermekünk a szemünk fénye, elengedhetetlen, hogy mindent megtegyünk a biztonsága érdekében. A gyermekek szállítására vonatkozó irányelveket a közúti közlekedés szabályairól szóló  1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet szabályozza.
  szerda, 07 június 2017 05:37 - Paragrafus Bővebben...
 • Bronz fejszobrot loptak – a rendőrök az állampolgárok segítségét kérik
  Bronz fejszobrot loptak – a rendőrök az állampolgárok segítségét kérik A Budakeszi Köztemetőben Mezei Mária sírjáról ismeretlen tettes eltulajdonította a mellékelt képen látható bronz fejszobrot, a tettes felderítéséhez a rendőrség a lakosság segítségét kéri.
  kedd, 06 június 2017 13:19 - Paragrafus Bővebben...
 • Beszéljünk a gyerekekkel az internet veszélyeiről
  Beszéljünk a gyerekekkel az internet veszélyeiről A nyári szünet közeledtével sajnos előfordul, hogy a gyermekek sokkal többet lógnak az interneten felügyelet nélkül, ezért mindenképpen szükséges elbeszélgetni velük a világháló veszélyeiről – a Budaörsi Rendőrkapitányság ezzel kapcsolatos tanácsait a következőkben olvashatják.
  péntek, 02 június 2017 04:05 - Paragrafus Bővebben...
 • Kálvária a dombnál - szubjektív
  Kálvária a dombnál - szubjektív Kezd elfogyni a türelmem. Az emberek többsége örül, hogy itt a jó idő, nekem és a környezetemben lakóknak ez azt jelenti, hogy vége az éjszakai pihenésnek. Ordibálás, tinédzser lányok sikoltozása. Ittas kurjongatás. Nem, ez nem egy kocsma szomszédsága, hanem egy közparké. A Kálvária dombnál...
  szerda, 31 május 2017 07:18 - Paragrafus Bővebben...
 • Az állampolgárok segítségét kérik: a rendőrség lopás miatt keresi
  Az állampolgárok segítségét kérik: a rendőrség lopás miatt keresi A budakeszi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen tettes azonosításához. A Budaörsi Rendőrkapitányság Budakeszi Rendőrőrse 13010/669/2107. bűnügyi ügyszámon folytat eljárást ismeretlen tettes ellen lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.
  kedd, 30 május 2017 09:03 - Paragrafus Bővebben...
 • Hőségben a vezetés is veszélyeket rejthet
  Hőségben a vezetés is veszélyeket rejthet Az időjárás-előrejelzés szerint a hét közepén már igazi kánikulára számíthatunk. A forróság mindenki szervezetét megterheli, de fokozottan kell figyelni azoknak, akik a hőségben, nyílt terepen dolgoznak vagy járművet vezetnek. Az alábbiakban a Budaörsi Rendőrkapitányság balesetvédelmi tanácsait olvashatják. 
  kedd, 30 május 2017 05:43 - Paragrafus Bővebben...
 • „Kitagadlak!” Miért is?
  „Kitagadlak!” Miért is? A hálátlan gyerekek esetén a szülők gyakran tesznek olyan kijelentést, hogy „kitagadlak a családból”, de vajon a szavakon kívül mit jelent a kitagadás ténylegesen – erről szól jogi tanácsadónk írása.
  hétfő, 29 május 2017 12:13 - Paragrafus Bővebben...
 • Földre zuhant egy helikopter a Budaörsi repülőtéren
  Földre zuhant egy helikopter a Budaörsi repülőtéren Vasárnap, azaz 2017. május 28-án délután visszazuhant a kifutópályára egy helikopter a Budaörsi repülőtéren, mivel felszállása közben eddig meghatározatlan probléma lépett fel. 
  vasárnap, 28 május 2017 20:24 - Paragrafus Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo