Oktatás

 • Gömbkőrist ültettek a PostART udvarára
  Gömbkőrist ültettek a PostART udvarára A Föld Napja Alapítvány budaörsi programsorozatának keretében csütörtök délben gömbkőrist ültettek el a PostARTon, amelyben a polgármester, Wittinghoff Tamás és Selmeczi Ágnes, a kulturális és közösségi hely vezetője is segédkezett.
  csütörtök, 27 április 2017 16:29 - Oktatás Bővebben...
 • Virágot ültettek a Vackor ovisai
  Virágot ültettek a Vackor ovisai A budaörsi Vackor Óvodában immár hagyomány, hogy a Föld napja alkalmából az intézmény minden egyes csoportja színes cserepes virágokat hoz, amelyeket a gyerekek az óvónők segítségével saját kezűleg ültetnek ki a kertbe. Április 25-én a Kippkopp csoport ovisaihoz csatlakozva mi is ott voltunk ezen a szép eseményen. 
  szerda, 26 április 2017 05:04 - Oktatás Bővebben...
 • Zajlik a beiratkozás a KettőPontNullánál
  Zajlik a beiratkozás a KettőPontNullánál A budaörsi KettőPontNulla nevű tanulócsoport szeptemberben indul, az első beiratkozások már meg is történtek az elmúlt héten. 
  hétfő, 24 április 2017 05:32 - Oktatás Bővebben...
 • Barackfát ültettek az óvodában
  Barackfát ültettek az óvodában A Csicsergő Óvoda Budaörs első óvodája az óvárosban. Mostanában egyre több eseményre kapunk tőlük meghívást, tegnap például faültetésre.
  szerda, 12 április 2017 08:03 - Oktatás Bővebben...
 • Kék Bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf
  Kék Bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf Rajzolj, színezz foltos zsiráfot! Alkalmazz különféle technikákat! Legyél kreatív! Dicsérd meg egy barátodat, osztálytársadat! Csak úgy!  Két héten át, minden napra egy feladat, amit ha teljesítesz, nem csak tábort nyerhetsz, de jobb ember lehetsz. Ez a Kék bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf akció fut most az interneten.
  kedd, 11 április 2017 08:04 - Oktatás Bővebben...
 • Hamarosan itt az óvodai jelentkezés ideje
  Hamarosan itt az óvodai jelentkezés ideje A köznevelési törvény értelmében városunkban óvodai felvételi jelentkezést hirdetnek a 2017/2018-es nevelési évre. Az óvodába az a gyermek vehető fel, aki a harmadik életévét betöltötte. 
  hétfő, 10 április 2017 12:09 - Oktatás Bővebben...
 • Az óvodai és iskolai beiratkozások elé (2. rész)
  Az óvodai és iskolai beiratkozások elé (2. rész) Az óvodai beiratkozás idén április 24-én hétfőn és 25-én kedden zajlik majd reggel 7:30-tól este 18:00 óráig, amelynek eredményéről május 8-a után tájékozatják a leendő óvodások szüleit. Ehhez kapcsolódó sorozatunkban most a budaörsi óvodákat vesszük sorra. 
  csütörtök, 06 április 2017 07:02 - Oktatás Bővebben...
 • Digitális jövő – konferencia és nyitott műhely találkozó – május 10-én
  Digitális jövő – konferencia és nyitott műhely találkozó – május 10-én Május 10-én egy konferencia és nyitott műhely keretében megtapasztalhatjuk, hogyan találkoznak és boldogulnak a gyerekek a virtuális valósággal, az automatizálással, a robotikával, a programozással, az animációval, a 3D-vel, interaktív nyelvprogramokkal, megtudhatjuk, hogy lesz számukra biztonságos az internet, mit csinál eközben a „digitális szülő”, milyen kiegészítő képzési programok szervezhetők az iskolai oktatás mellett. Mindezt a budaörsi sportcsarnokban – osztotta meg velünk Gáspár Mátyás, a program szervezője.
  hétfő, 03 április 2017 09:07 - Oktatás Bővebben...
 • A Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodája nyerte a Cseppke Ovi Rajzpályázatot
  A Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodája nyerte a Cseppke Ovi Rajzpályázatot A Víz Világnapja alkalmából kihirdették a Magyar Vöröskereszt és a BWT vízszűrő kancsók hazai forgalmazója által kiírt Cseppke Ovi Program rajzpályázat nyerteseit, ahol az előkelő első helyért járó nyereményeket a Budaörsi Csicsergő Óvoda Rózsa Utcai Tagóvodájának képviselői március 30-án vehették át. 
  péntek, 31 március 2017 05:37 - Oktatás Bővebben...
 • Az óvodai és iskolai beiratkozások elé (1. rész)
  Az óvodai és iskolai beiratkozások elé (1. rész) Az iskolai beiratkozás időpontja 2017. április 20-án csütörtök és 21-én péntek 8-19 óráig, az óvodai április 24-én hétfőn és 25-én kedden 7,30-18 óráig lesz az idén. Az óvodás gyerekek felvételéről május 8-a után tájékoztatják a szülőket. Ehhez kapcsolódó sorozatunkban először az önkormányzati oktatási szakember, továbbá a gyermekorvos és védőnő szemszögéből néhány fontos információ.
  szerda, 29 március 2017 09:10 - Oktatás Bővebben...
 • Legyen a gyerek boldog, aktív és tanulni vágyó - Tanodák, tanulócsoportok
  Legyen a gyerek boldog, aktív és tanulni vágyó - Tanodák, tanulócsoportok „Ha ránézek az egyik gyerekre, akkor tényleg lássam őt” – mondja az egyik tanuló-csoport vezetője. „Az oktatás ne a tanulás útjában álljon” – fogalmazza meg a céljukat egy másik lehetőséget kínáló szülő. „Nem konkrét alternatív módszert, hanem egy tanítási/tanulási alternatívát szeretnénk nyújtani” – teszi hozzá egy harmadik intézmény vezetője.  Közös vonásuk a kis létszámú csoportok és az, hogy a gyermekek játszva tanulnak velük.
  szerda, 08 március 2017 09:32 - Oktatás Bővebben...
 • Hatékonyságnövelésre fókuszálhatnak a fiatal agrárszakemberek
  Hatékonyságnövelésre fókuszálhatnak a fiatal agrárszakemberek Ismét indul a K&H a fenntartható agráriumért pályázat, ezúttal az ágazat hatékonyságnövelésére fókuszálva. Az idei évtől az agrár felsőfokú mester és PhD képzés hallgatói mellett az alapképzés, illetve az agrárközgazdász képzések tanulói is részt vehetnek a pályázaton.
  péntek, 17 február 2017 15:23 - Oktatás Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo