Múltunk

 • Úrnapi megemlékezés, virágszőnyeggel
  Úrnapi megemlékezés, virágszőnyeggel Élő hagyományunk az úrnapi virágszőnyeg készítése a németek Budaörsre való betelepülése óta, tehát több mint 230 éve. A látványosság ma reggel is több ezer embert vonzott a templomhoz.
  vasárnap, 18 június 2017 14:42 - Múltunk Bővebben...
 • Kamaraerdő története – régi képek a városházán
  Kamaraerdő története – régi képek a városházán A Kamaraerdőért Érdekvédelmi Egyesület által összegyűjtött régi képekből nyílt kiállítás a városházán tegnap. Egy helytörténeti kiállítást pusztán levéltári adatok alapján is lehet rendezni, de nem érdemes – hangzott el a megnyitón. Az ott élők emlékei sokkal beszédesebbek.
  péntek, 09 június 2017 06:06 - Múltunk Bővebben...
 • „Ez volt a csúcs, hogy minket választottak a Hilton ellenében” - A Villa Mária múltja üzenet a jövőbe
  „Ez volt a csúcs, hogy minket választottak a Hilton ellenében” - A Villa Mária múltja üzenet a jövőbe „A külföldieknek olykor történelemórát is tartottam, felvilágosítva őket arról, hogy itt ezer év óta keresztény államrend és ugyanolyan magas szintű kultúra van, mint Nyugat-Európában” – meséli a városunk nyugati határában működött egykori Villa Mária panzió egykori háziasszonya, Bajor Ervinné Mária néni, aki jövőre lesz 90 éves.
  csütörtök, 08 június 2017 05:32 - Múltunk Bővebben...
 • Trianonra emlékeztek a helyi Fidesz szervezésében
  Trianonra emlékeztek a helyi Fidesz szervezésében Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz), körzetünk országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet a budaörsi Fidesz Trianonra való megemlékezésén a Templom téri emlékműnél. „Szükségünk van egymásra, mindenki tagja és részese a magyar nemzetnek” – fogalmazott a képviselő.
  hétfő, 05 június 2017 22:35 - Múltunk Bővebben...
 • Mit ünnepelünk pünkösdkor?
  Mit ünnepelünk pünkösdkor? Még két pihenő nap áll előttünk, hiszen holnap pünkösd vasárnap lesz. Ez a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradásának emlékét ünnepli meg.
  szombat, 03 június 2017 21:37 - Múltunk Bővebben...
 • Középkori kurzus - S.A.G.A. edzések tavasztól őszig
  Középkori kurzus - S.A.G.A. edzések tavasztól őszig A Schola Aris Gladii et Armorum (Európai harcművészetek iskolája) társulat az idén is városunkat választotta kültéri edzéseihez, mint 2004 óta mindig, a Csiki Pihenőkertet. Bár 2001-ben hagyományőrző céllal indultak a germán-kelta vonalon, mára az érdeklődési körük főleg a 15 század felé fordult és az élő interpretációk megvalósítására törekszenek. Politikai kötődése nincs az egyesületnek.  
  szerda, 31 május 2017 08:12 - Múltunk Bővebben...
 • Előrehozott Nemzeti Összetartozás Napja a gazdák szervezésében
  Előrehozott Nemzeti Összetartozás Napja a gazdák szervezésében A nemzeti összetartozás napját kicsit előrehozta az idén Budaörsön a Zsámbéki-medence és térsége Gazdakör, mert tegnap, azaz május 26-án délután emlékeztek meg róla a lakótelepi közösségi házban. Perjés Klára „örökös” rádiós műsorvezetővel és a róla könyvet író Várhegyi Istvánnal Ujhelyi Zoltán az MTVA vezető szerkesztője beszélgetett a mintegy harmincfős hallgatóság előtt.
  szombat, 27 május 2017 09:33 - Múltunk Bővebben...
 • A fegyelem a dolgos élet alapja – ezt vallották a budaörsi svábok
  A fegyelem a dolgos élet alapja – ezt vallották a budaörsi svábok „Gyorsak vagyunk, bátrak vagyunk, vidámak vagyunk, budaörsiek vagyunk!” - Emlékezzünk a régiekről…, ezúttal Steinhauser Klára helytörténet író „Budaörs 300 évvel ezelőtt érkezett lakóinak emlékére” címmel tartott előadást a könyvtárban szerdán. Az érdekes képekkel illusztrált összefoglaló élményszerűvé tette a svábok betelepítésének keserves történetét.
  csütörtök, 25 május 2017 13:06 - Múltunk Bővebben...
 • Emlékezzünk régiekről! – a svábok magyarországi betelepítése
  Emlékezzünk régiekről! – a svábok magyarországi betelepítése Felmenőink a Dunán hajóztak le, örvényes, vad vizeken jöttek. Nem írtuk ugyanis el a címben, ezúttal nem a budaörsi svábok ki-, hanem a betelepítéséről lesz szó. Migráció a XVIII. századi Magyarországon – Budaörs korabeli története címmel tartott ugyanis előadást két történész, dr. Czuczor Gergely és dr. Grósz András szerda este a Szent Benedek Iskola épületében.
  péntek, 19 május 2017 07:33 - Múltunk Bővebben...
 • Anyák napjára - "hogy – legalább széken állva – a válladig érjünk"
  Anyák napjára - Ezt a levelet néhány évvel ezelőtt kaptuk egy olvasótól. Az édesanyjához írta az alábbi verset, aki itt Budaörsön volt tanító néni. Ma már a vers írója is nagyszülő. Az ő szavaival szeretnénk minden édesanyának sok boldogságot kívánni ma, május első vasárnapján!
  vasárnap, 07 május 2017 06:57 - Múltunk Bővebben...
 • "Éljen május 1-je!"
  Tudták, hogy 127 éve vonultak fel először a magyarországi dolgozók követeléseikkel május elsején Budapesten, a Városligetben?  Budaörsön ma nem lesz majális - néhány év kivétel a közelmúltból nincs is nálunk hagyománya -, így a szocialista párt helyi elnöke a központi, fővárosi rendezvényükre invitálja az érdeklődőket.
  hétfő, 01 május 2017 07:54 - Múltunk Bővebben...
 • Az aranyszőrű bárányka
  Az aranyszőrű bárányka Ismét színvonalas előadásban lehetett részünk szombat délelőtt a Heimatmuseumban...
  hétfő, 27 március 2017 08:19 - Múltunk Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo