Múltunk

 • Az aranyszőrű bárányka
  Az aranyszőrű bárányka Ismét színvonalas előadásban lehetett részünk szombat délelőtt a Heimatmuseumban...
  hétfő, 27 március 2017 08:19 - Múltunk Bővebben...
 • Az Úr követe és tolmácsa volt - Emlékezés a száz éve született Dr. Sík Zoltán plébánosra
  Az Úr követe és tolmácsa volt - Emlékezés a száz éve született Dr. Sík Zoltán plébánosra Ma, március 3-án Sík Zoltán egykori budaörsi plébános születésének 100. és halálának 20. évfordulóján tisztelői 17 órára várják a sírjához az emlékezőket a Nefelejcs utcai, budaörsi régi temetőbe. Utána a 18 órakor kezdődő szentmisén a Werner Kórus énekel.
  péntek, 03 március 2017 09:24 - Múltunk Bővebben...
 • Miért február 24-dike a szökőnap?
  Miért február 24-dike a szökőnap?  Mivel február 29-én születtem, sokszor hallom, hogy de jó neked, négyévente öregszel, mert szökőnapon láttad meg a napvilágot. Azt persze senki nem is gondolja komolyan, hogy lassabban hagyna rajtam nyomot az idő, mint másokon. Viszont azt már kevesen tudják, hogy bár a 29-dike tűnik el a naptárból, mégsem ez a szökőnap, hanem 24-dike.
  péntek, 24 február 2017 08:54 - Múltunk Bővebben...
 • Konzultáció volt Zsámbékon a budaörsi őszibarackról
  Konzultáció volt Zsámbékon a budaörsi őszibarackról „Nem mentünk üres kézzel. Vittük magunkkal a 2011 óta folyó fajtamentő munkánk, a híres régi budaörsi őszibarack visszatelepítésével kapcsolatos tapasztalatainkat, örömeinket, nehézségeinket” – mondta lapunknak a budaörsi kertbarátok dr. Luntz Ottokár köre lelke, Nagy Sándor Lászlóné Ágnes nyugdíjas agrármérnök-mérnöktanár az őshonos őszibarackokkal kapcsolatos zsámbéki fórumról beszámolva.
  szombat, 18 február 2017 09:53 - Múltunk Bővebben...
 • Miben más a sváb disznóvágás?
  Miben más a sváb disznóvágás? A sváb hagyományú disznóvágás legjellemzőbb vonása, hogy a hurkába pirított zsömlekockák kerülnek – többek között ezt tudtuk meg ma az átépítés alatt álló Heimetmuseum udvarán a német nemzetiségi önkormányzat immár hagyományos rendezvényén.
  szombat, 28 január 2017 21:37 - Múltunk Bővebben...
 • Lágerjárat – kiállítás és megemlékezés az elhurcolásról, elűzetésről
  Lágerjárat – kiállítás és megemlékezés az elhurcolásról, elűzetésről A magyarországi németek elűzetésének, illetve a Malenkij robot  71. évfordulójára emlékeztek ma meg Budaörs Német Nemzetiségi Önkormányzata szervezésében politikusok és civilek. A „Lágerjárat” című utazó vagonkiállítás február 25-ig látható még a budaörsi vasútállomáson.
  szerda, 18 január 2017 18:39 - Múltunk Bővebben...
 • Karácsony utáni séta a temetőben
  Karácsony utáni séta a temetőben A szél egész éjszaka vészjóslóan fütyült. A reggeli hunyorgásban, a tuja zöld ágain apró hegyes, kék díszek lengtek. Mire felült az ágyában és jobban megnézte, rájött, hogy az a kék ég egy-egy kimetszett darabja, reggelre, a természet maga is elrendezte ünnepi díszeit a fák ágai közé, a maga módján...
  szerda, 28 december 2016 16:47 - Múltunk Bővebben...
 • A kőhegyi kereszt és kápolna
  A kőhegyi kereszt és kápolna Budaörs jelképe a Kőhegy kimagasló sziklája és tetején a vaskereszt, aminek az eredetijét 1895-ben állították és az 1950-es évek elején távolítottak el. A város összefogással 1995-ben pótolta az eredeti formájában. Nagyon szép innen a kilátás. Mellette található a kápolna.
  péntek, 23 december 2016 09:44 - Múltunk Bővebben...
 • „Talpunk alatt ropogott a hó”
  „Talpunk alatt ropogott a hó” Emlékezetem hat éves koromra vezet vissza, 1955-be. Szenteste apukám délig dolgozott a fodrászüzletében. Anyukám, anyai nagymamám, öcsém és én zárórára odaérkeztünk, majd együtt mentünk fel a Frankhegyre, ahol apai nagyszüleim vártak bennünket. Talpunk alatt ropogott a hó. Fázott kezünk, lábunk. Szüleink biztatgattak, hogy nemsokára ómamáék meleg otthonába érünk
  szerda, 14 december 2016 09:37 - Múltunk Bővebben...
 • Kettőskeresztet állított a Jobbik
  Kettőskeresztet állított a Jobbik Az advent szakralitására kívánta felhívni a figyelmet a Jobbik, így idén is kettőskeresztet állítottak, amelyet Varga János római katolikus plébános szentelt meg.
  szerda, 30 november 2016 18:07 - Múltunk Bővebben...
 • Miért függ szőlőfürt a budaörsi pecsét keresztjén?
  Miért függ szőlőfürt a budaörsi pecsét keresztjén? Budaörs történetében a 18. századtól a falu pecsétjén állandó jelképként összekapcsolódik a szőlőfürt és a kereszt. Ez az a pecsétrajz, mely évek óta megjelenik a Budaörsi Napló fejlécén is.
  szombat, 26 november 2016 15:27 - Múltunk Bővebben...
 • A Bleyer nyerte a helytörténeti vetélkedőt
  A Bleyer nyerte a helytörténeti vetélkedőt A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola csapata nyerte tegnap a Szent Benedek Iskola budaörsi gimnáziumában megrendezett helytörténeti vetélkedőt. Ezt itt és ebben a formában (Urbs Nostra néven) másodszor tartották, de városunkban több évtizedes hagyomány a múlt kutatása és a felelevenített hagyományok ápolása.
  péntek, 25 november 2016 08:07 - Múltunk Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo