Kultúra

 • Jövő héten indul a 20. Budaörs Fesztivál!
  Jövő héten indul a 20. Budaörs Fesztivál! A 20. budaörsi fesztivál május 3-án, szerdán indul az úgynevezett nulladik nappal, és ezután egészen vasárnapig nincs megállás: a színes, fergeteges és ingyenesen látogatható programkavalkád Budaörs több helyszínén (PostART, templom, főutca, színház, Kálvária tér stb.) dübörög majd.
  szombat, 29 április 2017 05:24 - Kultúra Bővebben...
 • Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai
  Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai A tavaszias, kis hidegfronttal érkező hosszú hétvége előtt a Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel tudatja a természetjáró társadalommal, hogy a múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt lezárt turistautak többségét az erdőgazdaság munkatársai már megtisztították, így a múlt héten kiadott lezárást feloldják. A károk felmérése jelenleg is zajlik.
  péntek, 28 április 2017 10:25 - Kultúra Bővebben...
 • Ligabue Sergio a Virtuózok Top 9-ben!
  Ligabue Sergio a Virtuózok Top 9-ben! A budaörsi Musicaligából a városban már sokan ismerik a 13 éves Ligabue Sergiót és a trombitáját, aki most, a Virtuózok című televíziós vetélkedőben több ezer jelentkező közül bejutott az legjobb 9 közé, így országos híresség lett. Vele beszélgettünk.
  szerda, 26 április 2017 05:58 - Kultúra Bővebben...
 • Ismét bajnok lett a ROBOKTAT csapata!
  Ismét bajnok lett a ROBOKTAT csapata! A budaörsi ROBOKTAT négy csapatával április 22-én, szombaton vett részt a VIII. Országos robotprogramozó verseny hajdúböszörményi döntőjén, ahol idén is kimagasló eredményeket értek el. 
  hétfő, 24 április 2017 15:40 - Kultúra Bővebben...
 • Álarcosbál – meghökkentő előadás, de valahol mégiscsak egy orosz klasszikus műve
  Álarcosbál – meghökkentő előadás, de valahol mégiscsak egy orosz klasszikus műve Mihail Jurjevics Lermontov: Álarcosbál című darabját Áprily Lajos eredeti fordításában mutatta be tegnap a budaörsi színház, de a vidéki földbirtokosok léha életét bemutató orosz klasszikus művet mai, vagy legalábbis a 20. század vége felére jellemző közegbe helyezve át. Ez a rendező részéről ugyan pluszt is adott hozzá, de azért vannak hátrányai is.
  szombat, 22 április 2017 14:59 - Kultúra Bővebben...
 • Közös énekléssel a Föld napján
  Egy tucatnyi emberrel járult hozzá Budaörs ahhoz a szervezők által várt százezer magyarhoz, akik ma délelőtt együtt, de legalábbis egy időben énekeltek a Földért a Föld napján. Az akciót a Jobb Veled a Világ Alapítvány hirdette meg, hogy közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre.  
  szombat, 22 április 2017 13:41 - Kultúra Bővebben...
 • Kis Könyves Éj a Fantazmagóriában
  Kis Könyves Éj a Fantazmagóriában „Apró manók táncba fogtak” – jutott eszembe rögvest az egyik kedvenc sorom Gazdag Erzsi Mesebolt című könyvéből, amikor a kisfiammal beléptünk a Fantazmagória néven nemrégi nyílt budaörsi gyerekkönyvesboltba péntek este, amely tömve volt csillogó szemű gyerekekkel és már javában zajlott az éji mulatság. 
  szombat, 22 április 2017 11:42 - Kultúra Bővebben...
 • Balesetveszély miatt nem látogathatóak a Pilisi Parkerdő egyes területei
  Balesetveszély miatt nem látogathatóak a Pilisi Parkerdő egyes területei Városunkban már híre-hamva sincs a pár napja esett hónak, ám az ország magasabban fekvő régióiban ez koránt sincs így: a Pilisi Parkerdő egyes területeit le kellett zárni a hó és a szélvihar pusztítása miatt. A helyzet alakulását a cikkben felsorolt webkamerák segítségével lehet figyelemmel kísérni.
  szombat, 22 április 2017 07:34 - Kultúra Bővebben...
 • A lopott orgona
  A lopott orgona "Kérsz egy csokor orgonát? – kérdezte a fiú, miközben egy pici puszit cuppantott a lány nózijára. - Aha. Csak aztán vigyázz, nehogy a tulaj rosszkedvében esetleg belédvágja az ásóját!"  Vagy a nyakadba zúduljon az áprilisi hó?
  csütörtök, 20 április 2017 09:06 - Kultúra Bővebben...
 • Miért barka, bárány, nyúl és tojás?
  Miért barka, bárány, nyúl és tojás? Idén húsvétvasárnap április 15-re esik, ami egy négynapos pihenő része, hiszen a parlament néhány hete hagyta jóvá, hogy ne csak a hétfő, de már a nagypéntek is munkaszüneti nap legyen. Cikkünkben a hagyományokat foglaljuk össze.
  péntek, 14 április 2017 08:43 - Kultúra Bővebben...
 • Együtt lenni jó! – tippek a tavaszi szünet idejére
  Együtt lenni jó! – tippek a tavaszi szünet idejére A szünet közeledtével a baba-mama fórumokon mindig felbukkannak a hová menjünk, mit csináljunk jellegű kérdések. Most a városunkban és környékén elérhető kedvenc kirándulóhelyeimet mutatom be, valamint adok pár tippet rossz idő esetére is. 
  csütörtök, 13 április 2017 05:01 - Kultúra Bővebben...
 • Mese és film varázsbirodalom - Fantazmagória
  Mese és film varázsbirodalom - Fantazmagória Messziről csábító a Fantazmagória és a Film&Más cégére egymás mellett a Szabadság úton, és ahogy belépünk a boltokba, előbb egy gyerekeknek, majd egy felnőttek is szóló mesevilágba kerülünk. Könyvek és DVD? Az internet korában? A tulajdonosok mindenesetre bíznak benne, hogy különlegességeket kínálnak.
  kedd, 11 április 2017 13:19 - Kultúra Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo