Kultúra

 • Menekülés, elűzetés, otthonra találás?! – kiállítás nyílt a városházán
  Menekülés, elűzetés, otthonra találás?! – kiállítás nyílt a városházán „Homlokegyenest mást képvisel, mint ami a mai magyar közmédiából jön – éppen ezért, nagyon fontosnak tartom” – mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere július 24-én, a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség vándorkiállításán. A Menekülés, elűzetés, otthonra találás?! – Geflohen, vertrieben, angekommen?! című kiállítás már egész Németországot bejárta, így ért el Budaörsre, ahol most a Hadisírgondozó Ifjúsági Tábor programjához kapcsolódóan szintén megtekinthető.
  kedd, 25 július 2017 06:52 - Kultúra Bővebben...
 • Mitől magyaros egy étel?
  Mitől magyaros egy étel? Mivel fogadjuk külföldi vendégeinket, ha az igazi hazai ízekkel szeretnénk őket megismertetni? Mitől magyaros egy étel? –  erről kérdeztük Bálint Attila séfet.
  hétfő, 24 július 2017 13:46 - Kultúra Bővebben...
 • Budaörs részletekben játék 11.
  Budaörs részletekben játék 11. Imádok Budaörsön sétálni, és ráfeledkezni az újabb és újabb szépségekre. A ma közzétett képet pár hete fotóztam egy szép, régi házon. Ha Önök is ráfeledkeztek már, és tudják, melyik utcában található, írják meg kommentben, hogy más is megcsodálhassa élőben. Ha pedig sikerült újdonságot mutatnunk, egy hét múlva feltesszük a megfejtés a facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/budaorsinaplo/
  szombat, 22 július 2017 04:18 - Kultúra Bővebben...
 • Könyvek (nemcsak) a nyári szabadság idejére
  Könyvek (nemcsak) a nyári szabadság idejére Könyvek (nemcsak) a nyári szabadság idejére: „Szabad könyvespolcunkon igazi értékeket találhatnak a könyvbarátok” – mondja Pintér Krisztina a lakótelepi Közösségi ház vezetője. „A csillagászatról szóló tankönyv például 1882-es kiadású.”
  csütörtök, 20 július 2017 08:27 - Kultúra Bővebben...
 • Budaörs részletekben játék 10.
  Budaörs részletekben játék 10. Múlt hétvégi kirándulásom alkalmával pillantottam meg ezt a gyönyörűen megalkotott napkaput az egyik budaörsi utcában, de vajon melyikben? Ha Önök is ráfeledkeztek már, és tudják a választ, írják meg kommentben, hogy más is megcsodálhassa élőben.
  szombat, 15 július 2017 04:47 - Kultúra Bővebben...
 • A Budaörsi Latinovits Színház darabja is részt vesz az idei Vidor Fesztiválon
  A Budaörsi Latinovits Színház darabja is részt vesz az idei Vidor Fesztiválon Kilenc nagyszínpadi és kilenc kamaraszínpadi előadást láthat a közönség az augusztus 25. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában Nyíregyházán, ahol a Budaörsi Latinovits Színház Hazudj inkább, kedvesem! című vígjátékával áll majd színpadra. 
  péntek, 14 július 2017 20:19 - Kultúra Bővebben...
 • Jó tanácsok a grillezéshez
  Jó tanácsok a grillezéshez Mire ügyeljünk egy különleges ebéd vagy vacsora összeállításánál, hogy csinálja ezt egy szakember? Bálint Attila konyhafőnököt sorozatunkban a grillezésről és a hozzá illő salátákról kérdeztük.
  kedd, 11 július 2017 08:57 - Kultúra Bővebben...
 • Kisszarvasok a Budakeszi Vadasparkban
  Kisszarvasok a Budakeszi Vadasparkban A Budakeszi Vadaspark ismét örömhírrel szolgál látogatóinak, hiszen az elmúlt pár héten a szarvasállományuk újból gyarapodott: az új jövevények már megtekinthetők a kifutóban. 
  hétfő, 10 július 2017 14:17 - Kultúra Bővebben...
 • Budaörs részletekben játék 9.
  Budaörs részletekben játék 9. Vajon melyik népszerű kirándulóhelyünkön található ez a színes üvegcsoda? Ha Önök is ráfeledkeztek már, és tudják a választ, írják meg kommentben, hogy más is megcsodálhassa élőben.
  szombat, 08 július 2017 04:40 - Kultúra Bővebben...
 • Hősök és szentek – a Templom tér szobrai
  Hősök és szentek – a Templom tér szobrai Városunkban számos szobor és emlékhely található, most induló cikksorozatunkban ezeket mutatjuk be. A legtöbb emlékmű a központban, a Templom téren található, így itt kezdjük virtuális sétánkat. 
  szerda, 05 július 2017 04:47 - Kultúra Bővebben...
 • Budaörs részletekben játék 8.
  Budaörs részletekben játék 8. Egy újabb budaörsi csodára figyelt fel az egyik olvasónk: vajon melyik ház lábazatán látható ez a gyönyörű lenyomat? Ha Önök is ráfeledkeztek már, és tudják a választ, írják meg kommentben, hogy más is megcsodálhassa élőben. Köszönjük Fábián Zsuzsannának, hogy beküldte nekünk a képét. 
  szombat, 01 július 2017 05:23 - Kultúra Bővebben...
 • „Bibliás ember vagyok” – mondja Urbán Gyula, akivel az idei könyvhétre megjelent verseskötetéről (is) beszélgettünk
  „Bibliás ember vagyok” – mondja Urbán Gyula, akivel az idei könyvhétre megjelent verseskötetéről (is) beszélgettünk „Három hajó ring a kifakult fűveken/Fehér-ing-vitorlám dagad e budaörsi kertben/míg hónom alatt királyok árkusaival, átsiklom a szomszédék tetszhalott barackfái fölött,/át az országúton/ a Tesco vörös-nylon varázsán” Urbán Gyula budaörsi íróval beszélgettünk (nemcsak) az idei könyvhétre megjelent verseskötetéről.
  péntek, 30 június 2017 10:19 - Kultúra Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo