Gazdaság

 • Korrekt Partner a Friedmann ház
  Korrekt Partner a Friedmann ház „Korrekt Partner” elismerésben részesült a Friedmann ház, Teri néni étterme. A díjat Friedrich Antal ügyvezető a napokban vehette át a kereskedelmi kamrai rendezvényen. Gratulálunk!
  kedd, 25 április 2017 14:18 - Gazdaság Bővebben...
 • Fordítsunk nagyobb figyelmet az italoskartonok szelektálására is!
  Fordítsunk nagyobb figyelmet az italoskartonok szelektálására is! Városunkban több helyen is kialakítottak szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ahová főként a műanyag flakonok és az alumínium dobozok kerülnek, ám az italoskarton kiválogatásában van még mit fejlődnie a budaörsieknek, hiszen az IKSZ (Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés) adatai alapján az általuk használt italoskartonok mintegy öthatoda a kommunális hulladékba, ezáltal pedig az újrahasznosítás esélye nélkül a szeméttelepre kerül.
  hétfő, 24 április 2017 05:19 - Gazdaság Bővebben...
 • A lakáspiaci kilátások romlása húzta le az ingatlanindexeket
  A lakáspiaci kilátások romlása húzta le az ingatlanindexeket A GKI fővárosi és magyarországi ingatlanpiaci index értéke 2017 áprilisában +2 illetve +1. A fővárosi index értéke minimálisan, bő 1 ponttal mérséklődött, az ország egészére vonatkozó mutató hibahatáron belül változott (minimálisan csökkent) januárhoz képest. Az egy évvel ezelőtti értékeket mindkét mutató 3-3 ponttal haladja meg.
  péntek, 21 április 2017 07:44 - Gazdaság Bővebben...
 • Jobban fogy, ha zöld
  Jobban fogy, ha zöld Tízből nyolc magyar hajlandó többet fizetni a környezetbarát összetevőket tartalmazó termékekért – állapította meg a Nielsen. A következő évek kereskedelmi trendjei közül az egyik legfontosabb a fenntarthatóság és környezettudatosság lesz.
  péntek, 21 április 2017 05:57 - Gazdaság Bővebben...
 • Hogyan készül? A Tetra Pak Budaörsön
  Hogyan készül? A Tetra Pak Budaörsön A svéd alapítású, italos kartondobozok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Tetra Pak világszerte 33 csomagolóanyag gyárat működtet. Az európai térség egyik legnagyobb és világ szinten is az egyik leghatékonyabb gyárának számító, 1989-ben alapított budaörsi Tetra Pak üzem nemzetközi összehasonlításban is a vállalat egyik legsikeresebb egysége. A magyarországi leányvállalat a Szlovákiát, Csehországot és Lengyelországot is magában foglaló, Poland&Danube vállalatcsoport része, itt működik a régió HR és pénzügyi szolgáltató központja.  
  szerda, 19 április 2017 08:00 - Gazdaság Bővebben...
 • Már minden negyedik magyar mobilról foglal szállást
  Már minden negyedik magyar mobilról foglal szállást Ismét összeállította a legjobb belföldi szálláshelyek toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. Idén a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok lett a legjobb szálloda a beérkező 35 000 szavazat alapján, ami igazolja a különleges élmények iránti hazai keresletet. A legkedveltebb szálláshelyeken túl a felhasználói szokásokat is vizsgálta a cégcsoport: a több mint 900 000 felhasználó adataiból kitűnik, hogy egy év alatt jelentősen nőtt a mobilfoglalások aránya a magyarok körében.
  péntek, 14 április 2017 05:28 - Gazdaság Bővebben...
 • Hogyan védekeznek a vállalatok a kötelező béremelés okozta költségnövekedés ellen?
  Hogyan védekeznek a vállalatok a kötelező béremelés okozta költségnövekedés ellen? A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során a cégek arról is nyilatkoztak, hogyan kerülik el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést. Fontos kiemelni, hogy a felmérésben (5 fő feletti vállalkozások, 931 válasz) felülreprezentáltak a magyar tulajdonú kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok, és alulreprezentáltak a külföldi tulajdonú nagyvállalatok.
  szerda, 12 április 2017 05:38 - Gazdaság Bővebben...
 • Botanikus kertek a szennyvíztisztításban
  Botanikus kertek a szennyvíztisztításban Rákok, halak, pálmák, páfrányok, kagylók és csigák, némi napfény és oxigén, csupán ennyi szükséges ahhoz, hogy az élő természet tisztítsa meg elszennyeződött vizeinket. A ma már szerte a világon elterjedt technológia lényege, hogy hagyjuk a természetet dolgozni, ahelyett, hogy vegyi anyagokkal, gépekkel beleavatkoznánk.
  péntek, 07 április 2017 16:34 - Gazdaság Bővebben...
 • Minden a budaörsi Diegoból indul
  Minden a budaörsi Diegoból indul A Diego hazai partnerkörét tovább bővíti és külföldön intenzív expanzióba kezd: 2020-ig megduplázza román és szlovák áruházainak számát. A cégcsoport 2017-re 16%-os, négy éven belül pedig 80%-os forgalomnövekedéssel tervez. 
  kedd, 04 április 2017 16:15 - Gazdaság Bővebben...
 • Az „utolsó” nyomda-Nem ígérnek a megrendelőknek lehetetlent, inkább megcsinálják
  Az „utolsó” nyomda-Nem ígérnek a megrendelőknek lehetetlent, inkább megcsinálják Szakmai díjak is kísérik az EPC nyomda fejlődését és történetét, ami mögött érdekes és egyedi üzleti filozófia áll. Folyamatosan és sokat költenek fejlesztésre, a munkatársaikat maguk képzik és megbecsülik, a megrendelőiket pedig szinte barátként kezelik. A közeli jövőben a nyomdaipar megszűnésétől nem tartanak, bár a digitalizáció miatt előbb-utóbb beszűkül majd a piac, de ők lesznek a legutolsók, akiket a kereslet csökkenésének negatív hatása valamikor utolér – állítják.
  hétfő, 03 április 2017 20:21 - Gazdaság Bővebben...
 • Termékteszt: sok cukor és potenciális allergizáló összetevő van a gyümölcsjoghurtokban
  Termékteszt: sok cukor és potenciális allergizáló összetevő van a gyümölcsjoghurtokban Városunkban számtalan helyen vehetünk joghurtokat a nagy bevásárlóközpontokon keresztül még a hétvégi gazdapiacon is. Kevésbé tudatos vásárlóként gyakran a reklámok által sugalmazott termékért nyúlunk, és el sem olvassuk az összetevők listáját. Ezt most megtette helyettünk a Tudatos Vásárlók Egyesülete, a termékvizsgálat pedig megdöbbentő eredményeket hozott.
  szombat, 01 április 2017 11:56 - Gazdaság Bővebben...
 • Megnyílt a felújított budaörsi Intersport
  Megnyílt a felújított budaörsi Intersport  Több mint 800 000 eurót költött az Intersport a budaörsi áruház megújítására.  A padlótól a világításig mindent kicseréltek, gyakorlatilag csak a külső falak maradtak meg.  
  péntek, 31 március 2017 11:29 - Gazdaság Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo