Gazdaság

 • Sokan jól járnak az új adózási szabályokkal
  Sokan jól járnak az új adózási szabályokkal Nem kell jelentősebb adóügyi módosításokra számítani 2018-tól sem – állítják a Mazars szakértői, miután kihirdették az Országgyűlés által a múlt héten megszavazott adózási salátatörvényt. A csomag több mint 230 paragrafust tartalmaz, és közel két tucat adózási tárgyú törvényt módosít. A sokakat érintő kedvező változások közé tartozik, hogy enyhülnek a KATA szabályai, kedvezőbb lesz az ingatlan-bérbeadás adózása, illetve 5%-ra csökken az internethozzáférés és az éttermi szolgáltatások áfakulcsa. Az adóeljárás szabályai azonban több ponton szigorodnak, így például a cégeknek külföldi bankszámlájukat is be kell jelenteniük az adóhatóságnál; azok pedig, akiknek adótartozásuk áll fenn, nem reménykedhetnek kedvezőbb eljárásban a NAV részéről egyéb kérelmeik…
  hétfő, 26 június 2017 07:37 - Gazdaság Bővebben...
 • 8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével
  8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.
  péntek, 23 június 2017 07:50 - Gazdaság Bővebben...
 • Egy év alatt ötszörösére duzzadt a Magyar Építőipari Szakember Közösség
  Egy év alatt ötszörösére duzzadt a Magyar Építőipari Szakember Közösség Egy éve alakult a Magyar Szakember Közösség. Ez idő alatt megötszöröződött a taglétszám és megduplázódtak az igénybe vehető szolgáltatások. Ma 730 tagja van a szervezetnek, egy év múlva 1500 fő a cél.
  csütörtök, 22 június 2017 19:17 - Gazdaság Bővebben...
 • Fontos közcélú fejlesztéseket hozhat a sportáruház melletti területre tervezett szakáruház építése
  Fontos közcélú fejlesztéseket hozhat a sportáruház melletti területre tervezett szakáruház építése A budaörsi kereskedelmi parkban, a sportáruház melletti, jelenleg kihasználatlan területre új szakáruház építését tervezik, amely projekt a koncepció előkészítői és az önkormányzat közötti folyamatos párbeszédnek köszönhetően fontos közcélú fejlesztéseket hozhat a budaörsieknek. A tervezett beruházás kapcsán az Immochan Magyarország Kft. a helyi építési szabályzat és a szabályozási terv módosítását kérelmezte az önkormányzatnál, cikkünkben pedig röviden összefoglaltuk a terv részét képező legfontosabb közcélú fejlesztéseket, tudnivalókat.
  szerda, 21 június 2017 15:12 - Gazdaság Bővebben...
 • Nyári menetrend a helyi kisbuszoknál
  Nyári menetrend a helyi kisbuszoknál Az ingyenes helyi kisbuszok is áttértek az iskolai nyári szünetben a ritkított menetrendre, vagyis óránként közlekednek június 16-tól szeptember 1-ig.
  szerda, 21 június 2017 07:36 - Gazdaság Bővebben...
 • Gemma B&D: Bemutató- és oktatótermet nyitottak
  Új irodát nyitott június 15-én a budaörsi Terraparkban a Gemma B&D. A vállalatot 25 éve alapították Horvátországban, nagykereskedőként, majd forgalmazóként szerzett magának nevet. Jelenleg többek között a Faber páraelszívók, Franke konyhatechnikai termékek és a Liebherr hűtők hivatalos horvátországi forgalmazója és képviselője.
  kedd, 20 június 2017 09:39 - Gazdaság Bővebben...
 • Jó-e vendéglátóknak a főváros közelsége?
  A vendéglátás igazi szezonja a nyár, de vajon így van ez városunkban is? És a főváros közelsége nekik előnyt vagy hátrányt jelent? Több étteremnek és szállodának feltettük a kérdést, és a többség szerint igen, előny az agglomerációban vállalkozni. Olvassák el cikkünkben a részleteket!
  péntek, 16 június 2017 07:42 - Gazdaság Bővebben...
 • Elsőre duplán Superbrand a Mapei Kft.
  Elsőre duplán Superbrand a Mapei Kft. Először kapott - a kimagasló márkaminőség és márkaépítésbe fektetett munkája elismeréseként - Superbrands 2017 díjat a Mapei Kft.
  szerda, 14 június 2017 16:41 - Gazdaság Bővebben...
 • A diákmunka jó tanulópénz, de vannak szabályai
  A diákmunka jó tanulópénz, de vannak szabályai Újra itt a vakáció, ami 15 éves kortól nemcsak a táborozásról szólhat, hanem a nyári szünetben a munkavállalásról is, mert ilyenkor rengeteg tapasztalatot gyűjthetnek a vállalkozó kedvű fiatalok. Ehhez ad tanácsokat cikkünk.
  szerda, 14 június 2017 08:17 - Gazdaság Bővebben...
 • A jövőévi adóváltozásokról döntött a parlament
  A jövőévi adóváltozásokról döntött a parlament Az Országgyűlés elfogadta a jövő évi adócsomagot, ami számos, az adózókra kedvező változást hoz 2018. januártól.
  szerda, 14 június 2017 07:59 - Gazdaság Bővebben...
 • Várépítő pályázat - idén is Budaörsön adták át a nyerteseknek a pénzt
  Várépítő pályázat - idén is Budaörsön adták át a nyerteseknek a pénzt A várépítő pályázaton idén 16 nyertes intézmény, nettó 16 millió forint felajánlást kapott. Építőanyag jut így gyermekintézményeknek és műemlékeknek, közel két évtizede. Az ország minden részéről érkeztek a nyertesek ma Budaörsre.
  kedd, 13 június 2017 17:54 - Gazdaság Bővebben...
 • Sok a papír, kevés az üveg - tavaly 647,3 tonna szelektív hulladékot gyűjtött össze a BTG
  Sok a papír, kevés az üveg - tavaly 647,3 tonna szelektív hulladékot gyűjtött össze a BTG A lakótelepi szigeteink nagyon telítettek, még annak ellenére is, hogy a Patkó utcai parkolónál minden fajtából három-négy konténer áll kint. A hulladék mennyisége hétvégére mégis felhalmozódik, ezért néhány hete még egy vasárnapi begyűjtő járatot is indított a BTG Nonprofit Kft. Szederkényi Lászlóval, az önkormányzati cég hulladékgazdálkodási adminisztráció vezetőjével a szelektív hulladékgyűjtésről beszélgettünk. 
  kedd, 13 június 2017 05:40 - Gazdaság Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo