Gazdaság

 • Új logisztikai központ Budaörsön
  Új logisztikai központ Budaörsön Az elmúlt évek jelentős bővülése okán új logisztikai központot nyitott Budaörsön a Phoenix Contact magyarországi képviselete. A közel 1 millió eurós beruházás eredményeként az ipari elektrotechnikai és automatizálási termékek 70 százalékát 24 órán belül képes szállítani a vállalat.
  csütörtök, 20 július 2017 09:30 - Gazdaság Bővebben...
 • A minimálbér-emelés valódi hatásai
  A minimálbér-emelés valódi hatásai Csaknem minden harmadik cég emelte a normát, a vállalatok 14-19%-a pedig csökkentette a hivatalos munkaidőt vagy más munkakörbe sorolta alkalmazottait a minimálbvér kötelező emelésére válaszolva - derül ki a GKI márciusi vállalati felméréséből, tehát a vállalatok számos megoldást találtak a költségnövekedés mérséklésére.
  csütörtök, 13 július 2017 06:54 - Gazdaság Bővebben...
 • Változnak az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos adószabályok
  Változnak az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos adószabályok Változnak a magánszemélyek ingatlanértékesítésből származó jövedelmének felhasználásával kapcsolatos adószabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján.
  vasárnap, 09 július 2017 07:50 - Gazdaság Bővebben...
 • Folt? Volt - mosási tippek
  Folt? Volt - mosási tippek Nyáron szívesebben bújunk színesebb, világosabb holmikba, mint máskor, a lenge ruhák, fehér kisnadrágok azonban korántsem problémanetesek, ha folteltávolításról van szó. Mosási tippek nem csak profiknak!
  csütörtök, 06 július 2017 08:15 - Gazdaság Bővebben...
 • Kifizették az agrártámogatásokat
  Kifizették az agrártámogatásokat A gazdák Pest megyében is határidőre jutottak hozzá elnyert támogatásaikhoz az elmúlt napokban - hangsúlyozta Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a 2016-os egységes kérelem kifizetéséről, a tegnapi sajtótájékoztatón. Az eseményen részt vett Velkei József, a Pest Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztályának vezetője is.
  kedd, 04 július 2017 19:45 - Gazdaság Bővebben...
 • A szegények kárára gazdagodtak - GKI elemzés
  A szegények kárára gazdagodtak - GKI elemzés Míg 2010-ben a legmagasabb jövedelmet elérő tizednek Magyarországon a jövedelmek 20,2%-a jutott, addig 2016-ra már 22,6%-a. Az ő gyarapodásuk a szegényebbek kárára valósult meg - derül ki a GKI - Eurostat legfrisebb elemzéséből.
  kedd, 04 július 2017 09:42 - Gazdaság Bővebben...
 • Nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is jelentős
  Nemcsak a kivándorlás, de a belső migráció is jelentős Magyarország lakossága nyolc év alatt 2%-kal (215 ezer fővel) csökkent a KSH adatai szerint. Emellett jelentős számú olyan belső elvándorló is van, aki nem jelenik meg a kimutatásokban, mivel állandó lakcímét megőrizte.
  csütörtök, 29 június 2017 17:07 - Gazdaság Bővebben...
 • Szombattól lehet, nyár végéig kötelező regisztrálni a cégkapura
  Szombattól lehet, nyár végéig kötelező regisztrálni a cégkapura Jövőre indul a cégkapu, a magánszemélyek által már széles körben használt Ügyfélkapu vállalkozásokra szabott testvére. A cégek számára kötelező a regisztráció, amire ráadásul már a nyáron sort kell keríteni; július 1. és augusztus 30. között van erre mód. Azt viszont még nem tudni, hogy ehhez pontosan hova kell kattintani.
  csütörtök, 29 június 2017 14:09 - Gazdaság Bővebben...
 • Lakásépítés: fele olyan hosszú és fele olyan intenzív konjunktúra várható
  Lakásépítés: fele olyan hosszú és fele olyan intenzív konjunktúra várható A szó szerint hét szűk esztendő után a 2016-ban tapasztalt kereslet növekedés tartja lázban az építési piacot. Azok a cégek is komoly várakozással tekintenek az évre, amelyek tavaly még nem érezték a piacélénkítő intézkedések hatását - derül ki a budaörsi Build-Communication most közzé tett elemzéséből.
  szerda, 28 június 2017 10:32 - Gazdaság Bővebben...
 • Sokan jól járnak az új adózási szabályokkal
  Sokan jól járnak az új adózási szabályokkal Nem kell jelentősebb adóügyi módosításokra számítani 2018-tól sem – állítják a Mazars szakértői, miután kihirdették az Országgyűlés által a múlt héten megszavazott adózási salátatörvényt. A csomag több mint 230 paragrafust tartalmaz, és közel két tucat adózási tárgyú törvényt módosít. A sokakat érintő kedvező változások közé tartozik, hogy enyhülnek a KATA szabályai, kedvezőbb lesz az ingatlan-bérbeadás adózása, illetve 5%-ra csökken az internethozzáférés és az éttermi szolgáltatások áfakulcsa. Az adóeljárás szabályai azonban több ponton szigorodnak, így például a cégeknek külföldi bankszámlájukat is be kell jelenteniük az adóhatóságnál; azok pedig, akiknek adótartozásuk áll fenn, nem reménykedhetnek kedvezőbb eljárásban a NAV részéről egyéb kérelmeik…
  hétfő, 26 június 2017 07:37 - Gazdaság Bővebben...
 • 8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével
  8000 vállalkozás indulhat a most nyíló EU-pályázatok segítségével Június 30-tól adhatók be a kérelmek a fiatalok és az álláskeresők vállalkozóvá válását támogató európai uniós pályázatokra. A vallalkozokforuma.hu összesítése szerint a 24 milliárd forintnyi forrás több mint 8000 egyéni és mikrovállalkozást indíthat útjára tőketámogatással, valamint ismeret- és készségfejlesztéssel.
  péntek, 23 június 2017 07:50 - Gazdaság Bővebben...
 • Egy év alatt ötszörösére duzzadt a Magyar Építőipari Szakember Közösség
  Egy év alatt ötszörösére duzzadt a Magyar Építőipari Szakember Közösség Egy éve alakult a Magyar Szakember Közösség. Ez idő alatt megötszöröződött a taglétszám és megduplázódtak az igénybe vehető szolgáltatások. Ma 730 tagja van a szervezetnek, egy év múlva 1500 fő a cél.
  csütörtök, 22 június 2017 19:17 - Gazdaság Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo