Egészség

 • Május 11-13-ig „Születés Hete”
  Május 11-13-ig „Születés Hete” Május 11-13-ig háromnapos programsorozattal várja a budaörsieket a Babagenetika Egyesület a PostArtra, a Születés Hete országos akcióhoz csatlakozva. A szakmai kerekasztal beszélgetések és tanácsadás mellett kulturális műsorok színesítik a rendezvényt. A belépés ingyenes.
  szombat, 29 április 2017 15:08 - Egészség Bővebben...
 • Hipermodern életmentő készüléket kaptak a budaörsi mentősök
  Hipermodern életmentő készüléket kaptak a budaörsi mentősök A jelenlegi csúcstechnológiát képviselő mellkas-kompressziós eszközt szerzett be a Budaörsi Mentőállomás a Roche Magyarország Kft. által nyújtott támogatásból. Az eszköznek köszönhetően tovább javulnak az esélyei a térségben élő, sürgős ellátásra szoruló betegeknek.
  csütörtök, 27 április 2017 15:10 - Egészség Bővebben...
 • Cukorbetegek életét megkönnyítő eszközt kapott a budaörsi rendelő
  Cukorbetegek életét megkönnyítő eszközt kapott a budaörsi rendelő Új, a cukorbetegek életét megkönnyítő elektronikus eszközt szerzett be a Budaörsi Egészségügyi Központ. A viselhető mérőműszer segítségével az orvosok akár egy héten át is követhetik a páciensek vércukorszintjét, így pontosabb képet kaphatnak vércukorszint változásairól, ami megkönnyíti a gyógyszerek pontos adagolását, a helyes életvitel kialakítását, és végső soron javítja a betegek életminőségét. 
  szerda, 26 április 2017 13:34 - Egészség Bővebben...
 • Ne rettegjünk a kullancsoktól
  Ne rettegjünk a kullancsoktól A népszerű kirándulóhelyeken hétvégente rengetegen túráznak, a kellemes időjárás mindenkit a természetbe csábít. Egyre több időt töltünk a szabadban sportolással vagy épp kerti munkával, van azonban egy apró potyautas, akit egyikünk sem szívesen visz haza a barangolásból vagy akár a kertből, udvarról.
  hétfő, 24 április 2017 17:17 - Egészség Bővebben...
 • Gyermekortopédiai központ lett a budaörsi egészségház
  Gyermekortopédiai központ lett a budaörsi egészségház Körzeti gyermekortopédiai központ lett a Budaörsi Egészségügyi Központ. A feladat ellátása érdekében az egészségház ortopédiai osztályán a keddi napot teljes egészében a gyermekeknek szentelik, hiszen a környező települések összes gyerekének kötelező ortopédiai vizsgálatait itt kell elvégezni. 
  csütörtök, 20 április 2017 05:18 - Egészség Bővebben...
 • Adjon vért áprilisban!
  Adjon vért áprilisban! Az ünnepi időszakban is sok honfitársunk szorulhat segítségre, ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat arra buzdítja a lakosságot, hogy a húsvéti hosszú hétvégét megelőző és követő napokon véradásával járuljon hozzá a biztonságos vérkészlet fenntartásához. Áprilisban 700 véradóhelyszínen és az OVSZ intézeteiben lesz lehetősége a segíteni vágyóknak.
  vasárnap, 09 április 2017 05:03 - Egészség Bővebben...
 • Tavaszi hajápolási tanácsok
  Tavaszi hajápolási tanácsok Nemcsak szervezetünk sínyli meg a hosszú telet, hanem a hajunk is, egy kis odafigyeléssel azonban újra élettel telivé és gyönyörűvé varázsolhatjuk.
  szombat, 08 április 2017 05:10 - Egészség Bővebben...
 • Valami van a levegőben – Beköszöntött a pollenszezon!
  Valami van a levegőben – Beköszöntött a pollenszezon! Szerencsére visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz hazánkba, minden színével, illatával együtt. Nem mindenki tud azonban felhőtlenül örülni a napsütéses időjárásnak, hiszen a felmelegedéssel együtt a hónapokig tartó kellemetlenségek időszaka is elkezdődik az allergiások számára. A tavaszi virágzás okozta kimerítő tüneteket egy kis odafigyeléssel és néhány praktikával azonban mérsékelhetjük.
  csütörtök, 06 április 2017 15:58 - Egészség Bővebben...
 • „Csak egészség legyen!” - a vasárnapi előadások összefoglalója
  „Csak egészség legyen!” - a vasárnapi előadások összefoglalója Egészségére váljék! A március 26-i vasárnap egész nap zajló előadásokból, kerekasztal beszélgetésekből levonható tanulság röviden az, hogy egészségünk érdekében egyebek között a helyes táplálkozásra, az elegendő folyadékbevitelre, a rendszeres testmozgásra és a stresszoldásra kell odafigyelnünk, valamint szűrésekre kell járnunk évente-kétévente. Továbbá búcsút kell mondanunk káros szenvedélyeinknek.
  szerda, 29 március 2017 15:37 - Egészség Bővebben...
 • Képes beszámolónk a vasárnapi egészségnapról
  Képes beszámolónk a vasárnapi egészségnapról Az írásos és érszletes videó összefoglalók elkészültéig nézzék meg a tegnapi egészségnapon készült képeket és rövid videós beszámolónkat.
  hétfő, 27 március 2017 10:05 - Egészség Bővebben...
 • Zajlik az Ébredj Budaörs! hétvége, az egészségedért!
  Zajlik az Ébredj Budaörs! hétvége, az egészségedért! Tegnap mozgásórákkal, nyersételek készítésével és délután egyebek között Bittó Gyula akupresszúrás előadásával kezdődött meg az Ébredj Budaörs programsorozata, az egészség jegyében. Ma a tegnap hallottak egy részét ki is lehet próbálni a meridáin tornán művelődési házban. Holnap pedig, azaz vasárnap Egészségére váljék!, a Budaörsi Napló szervezésében. 9-kor kezdünk és délután 5 után lesz vége az érdekesebbnél érdekesebb és igen hasznos előadásoknak.
  szombat, 25 március 2017 10:09 - Egészség Bővebben...
 • Mi van a tányérunkon?
  Mi van a tányérunkon? Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen része a kiegyensúlyozott mindennapoknak. Ezt azonban több szempontból megközelíthetjük. Ugyanis mindenkinek más és más lehet az elképzelése arról, hogy mitől lesz az étrend egészséges.    Vasárnapi kerekasztal-beszélgetésünk résztvevőitől rövid előzetest kértünk arról, amit élőszóban kifejtenek majd, tehát március 26-án a művelődési házban az  Egészségére váljék! napon.  
  péntek, 24 március 2017 06:12 - Egészség Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo