Egészség

 • Vigyázat! Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti
  Vigyázat! Házi kedvenceinket is hőguta fenyegeti Bár a mai esős nap kis enyhülést hozott, az időjárás-előrejelzés szerint jövő héten ismét 30 fok fölötti értékek várhatók nappal. A forróság nem csak az emberek, de az állatok, a háziállataink szervezetét is megterheli, ezért fokozottan kell figyelnünk rájuk. Az alábbiakban az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsait olvashatják, hogyan lehet épségben átvészelni a hőséget. 
  vasárnap, 25 június 2017 09:30 - Egészség Bővebben...
 • Szolgálatba állt az új esetkocsi; de elromlott a légkondi
  Szolgálatba állt az új esetkocsi; de elromlott a légkondi Egy új Mercedes Sprinter Genios mentőautó került a budaörsi állomásra. "Büszkék lehetünk az új autóra és a mentőgyárra, mivel a legújabb mentéstechnikai és biztonságtechnikai fejlesztésekkel van ellátva” adták hírül a közösségi oldalon. Ahol arra is rábukkantunk, hogy az állomáson lévő légkondi viszont elromlott, jó lenne egy új.
  hétfő, 19 június 2017 08:18 - Egészség Bővebben...
 • Boldog apák napját!
  Boldog apák napját! Az apák kulcsjelentőségűek gyermekeik életében: a kislányoknál az önbizalom kialakulását és a későbbi párválasztást határozzák meg, míg a fiúknál az első számú mintát jelentik. A június 18-i Apák Napja alkalmából gyűjtötte össze ez a cikk az apukák legfontosabb személyiségformáló hatásait.
  szombat, 17 június 2017 15:58 - Egészség Bővebben...
 • Úti tippek nyaraláshoz, hogy gondtalan legyen a családi pihenés!
  Úti tippek nyaraláshoz, hogy gondtalan legyen a családi pihenés! Nincs annál rosszabb, mint amikor egy váratlan betegség beárnyékolja az oly rég várt családi nyaralást vagy kirándulást. Némi felkészüléssel azonban nagy eséllyel megelőzhetjük, hogy a kikapcsolódásra szánt idő a négy fal között teljen. A K&H gyógyvarázs a gyermekek egészségének elkötelezett támogatójaként összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket, amelyekkel a nyaralás valódi élmény lehet az egész család számára.
  szerda, 07 június 2017 13:32 - Egészség Bővebben...
 • A szezon második szúnyoggyérítése lesz a héten
  A szezon második szúnyoggyérítése lesz a héten Ismét felbukkan a sárga repülő a városunk felett, hogy a vérszívó rovarok a lehető legkevésbé háborgassák az itt lakókat. 
  hétfő, 05 június 2017 18:17 - Egészség Bővebben...
 • Ezüstérmes mentősök
  Ezüstérmes mentősök Az Országos Mentőszolgálat Budaörs Mentők nevű csapata (Dr. Szalay Csaba, Kelemen Péter, Dobos Gyula, Nagy Gábor), a csehországi Rallye Rejvíz 2017 elnevezésű nemzetközi mentőversenyen 2017. május 27-én a második helyen végzett.
  vasárnap, 28 május 2017 06:57 - Egészség Bővebben...
 • III. prevenciós szakmai nap – „A kriminalizáció nagyobb kárt okoz, mint a drogfogyasztás”
  III. prevenciós szakmai nap – „A kriminalizáció nagyobb kárt okoz, mint a drogfogyasztás” Kriminálpopulizmus, deviancia és függőség, szexualitás, egészséges testkép gyermekkorban - három egymástól különböző előadást hallhattunk három előadótól a III. prevenciós szakmai napon a városházán, és ami közös bennük, hogy munkájuk tárgya az ember.
  csütörtök, 25 május 2017 19:17 - Egészség Bővebben...
 • Véradás lesz pénteken a Decathlonban
  Véradás lesz pénteken a Decathlonban A Magyar Vöröskereszt véradást szervez 2017. május 26-án a budaörsi Decathlon sportszeráruházban, a véradókat 14:00-től 19:00-ig várják. 
  kedd, 23 május 2017 14:08 - Egészség Bővebben...
 • Szúnyoggyérítés lesz a héten
  Szúnyoggyérítés lesz a héten A meleg idő beköszöntével időről időre felbukkan a sárga kisrepülő városunk felett, és nagy hanggal, hosszú fehér csíkot húzva tizedeli meg a környékbeli szúnyogpopulációt. Első színre lépése éppen ezen a héten lesz. 
  kedd, 16 május 2017 05:57 - Egészség Bővebben...
 • Pontosabb képet ad az új szívultrahang-készülék
  Pontosabb képet ad az új szívultrahang-készülék Vadonatúj, a világ egyik vezető gyártója által készített kardiológiai ultrahangkészüléket állított üzembe a Budaörsi Egészségügyi Központ. A berendezés szoftvere többet tud, mint amennyire egy kardiológiai szakrendelőben általában szükség van, így feleslegessé teszi a páciens továbbküldését néhány olyan esetben, amelyben az orvosok korábban a gyengébb minőségű berendezés miatt bizonytalanok voltak.
  hétfő, 15 május 2017 10:40 - Egészség Bővebben...
 • Hipermodern életmentő készüléket kaptak a budaörsi mentősök
  Hipermodern életmentő készüléket kaptak a budaörsi mentősök A jelenlegi csúcstechnológiát képviselő mellkas-kompressziós eszközt szerzett be a Budaörsi Mentőállomás a Roche Magyarország Kft. által nyújtott támogatásból. Az eszköznek köszönhetően tovább javulnak az esélyei a térségben élő, sürgős ellátásra szoruló betegeknek.
  csütörtök, 27 április 2017 15:10 - Egészség Bővebben...
 • Cukorbetegek életét megkönnyítő eszközt kapott a budaörsi rendelő
  Cukorbetegek életét megkönnyítő eszközt kapott a budaörsi rendelő Új, a cukorbetegek életét megkönnyítő elektronikus eszközt szerzett be a Budaörsi Egészségügyi Központ. A viselhető mérőműszer segítségével az orvosok akár egy héten át is követhetik a páciensek vércukorszintjét, így pontosabb képet kaphatnak vércukorszint változásairól, ami megkönnyíti a gyógyszerek pontos adagolását, a helyes életvitel kialakítását, és végső soron javítja a betegek életminőségét. 
  szerda, 26 április 2017 13:34 - Egészség Bővebben...
 

Elérhetőség

 • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
  2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
 • Szerkesztőség:
  Budaörs, Szabadság út 137.
  +36 23 424 862
 • Impresszum

Partnereink

 

logo