Eller Erzsébet

szombat, 22 április 2017 11:21

Erről tanácskoztak tegnap a polgármesterek

Frissítettük cikkünket! A hulladékszállítástól és az ASP központi kormányzati informatikai rendszertől kezdve az államosított iskolák nyári felújításán át a települési arculati kézikönyvig számos sürgős döntést és lépéseket igénylő közös ügye van a szomszédos önkormányzatoknak a közelmúltban bekövetkezett jogszabályváltozások miatt. Ezekről egyeztetett tegnap (2017. április 21-én délelőtt) Budaörsön a városházán Pest megye 2. sz. országgyűlési egyéni választókerületének 16 településvezetője.

A Föld Napja Alapítvány budaörsi Együtt az ifjúságért – fákkal és zöldséges hétfőkkel című környezeti programja a CIVIL DÍJ 2017 Döntőse címet már elnyerte. Ahhoz, hogy az elsők között is a legelső legyen, illetve a közönségdíjra szavaznunk kell!

kedd, 11 április 2017 08:04

Kék Bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf

Rajzolj, színezz foltos zsiráfot! Alkalmazz különféle technikákat! Legyél kreatív! Dicsérd meg egy barátodat, osztálytársadat! Csak úgy!  Két héten át, minden napra egy feladat, amit ha teljesítesz, nem csak tábort nyerhetsz, de jobb ember lehetsz. Ez a Kék bálna helyett Sárga Foltos Zsiráf akció fut most az interneten.

hétfő, 10 április 2017 10:42

Budaörsiként a tegnapi tüntetésről

Az országos nem kormánypárti média híradása szerint április 9-én vasárnap este mintegy 80 ezren vettek részt a CEU ellehetetlenítésére hozott törvény által kiváltott, a kormány elleni tüntetésen. Összehasonlításként: városunk lakossága az apró gyerekekkel együtt mintegy 30 ezer. S ha mindannyian nem is voltunk ott, azért szép számmal igen, legalábbis ez derült ki lapunk ismerőseinek a facebook-os bejegyzéseiből.

„Erre igazán nem számítottam” – írja St. Martin, vagyis a három évtizede budaörsi Szentmártoni Imre zeneszerző és szaxofonművész a közösségi oldalán. „Néhány éve Grenadán jártam. Mint ahogy az lenni szokott, lemaradtam a társaságtól és fotóztam."   Egy itt készült képért ítélte neki a TIT Pannon Egyesülete az  Év Fotója címet.

szombat, 01 április 2017 08:39

Milyen a jó áprilisi tréfa?

Többféle magyarázat létezik rá, hogy miért pont április elseje a "bolondok" napja, cikkünkből kiderül. Ahogy az is, hogy szerintem rossz áprilisi tréfa más kárára bolondozni. Azt elfogadom, hogy a nevetés, a vidámság stressz oldó, és humorérzék nélkül nem igazi az élet, de legyünk mértékletesek.

 

péntek, 31 március 2017 14:18

Mert „a budaörsiek többet érdemelnek”?

Már-már megsajnáltam a budaörsi Fidesz elnökét az általa összehívott mai sajtótájékoztatón, mert miután felolvasta az előre megírt beszédét a helyi sajtó munkatársai jóval tájékozottabbaknak bizonyultak, mint ő maga, aki bennünket és rajtunk keresztül a lakosságot tájékoztatni kívánta. Kicsit szubjektívre sikerült beszámolónk a Fidesz mai sajtótájékoztatójáról a „kőhegyi tájsebről".

Átadták a Radnóti-díjat ma, az antirasszista világnapon, ahol Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is beszédet mondott azok nevében, akik tavaly erkölcsi kötelességből visszaadták az állami lovagkeresztet és ezért most „közös, jelképes” elismerésben részesültek

A központi költségvetésből egyetlen forintot sem kap idén Budaörs sőt, a város saját bevételeiből vesz el az állam. A legnagyobb bevételi forrás a helyi iparűzési adó, amelyből 7,8 milliárd forintra számítunk. De a nehézségek ellenére nőni fog a közalkalmazottak fizetése és fenntartják a budaörsi oktatási intézményekben dolgozók számára a Clementis ösztöndíjat – mondta a polgármester a február 22-i szavazás előtt. Nézzük a részleteket!

vasárnap, 26 február 2017 08:12

Friedrich Antal a Farsang Kupán

Dobogós helyen végzett a Friedmann ház mesterszakácsa, Friedrich Antal a hétvégén a 15. Tata Farsang Kupa Országos Gasztronomia Versenyen. Ez volt az első alkalom, hogy benevezett.

Elérhetőség

  • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
    2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
  • Szerkesztőség:
    Budaörs, Szabadság út 137.
    +36 23 424 862
  • Impresszum

Partnereink

 

logo