XVI. VIRÁGOK VETÉLKEDÉSE Budaörsön

Írta: meghívó

Népdalénekes Palánták és Ifjak Kárpát-medencei Találkozója Domokos Pál Péter emlékére 2017. május 9-én, kedden 14 órától a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban.

Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központban tizenhatodik alkalommal rendezik meg a találkozót,amely egyben az ötnapos rendezvény második fordulójának és a gálaműsorának is a helyszíne. A nyílt találkozóval a Kárpát-medence népdalokat kedvelő általános, középiskolás és főiskolás korú növendékeinek kínálnak versenymentes bemutatkozási és ismerkedési lehetőséget.

Nevezni csak népdalokkal vagy népi gyermekdalokkal lehet. Főleg régi stílusú magyar népdalok vagy népi gyermekdalok megszólaltatását várják önálló előadásban és népviseletben.

Értékelési szempontok: tiszta hangzás, szép kiejtés, átélt előadás, tudásszintnek és korosztálynak megfelelő dalválasztás, a felsorolt dalok száma.

Nevezési lapként egy félbehajtott, A/4-es méretű lapot kell leadni, melynek külsejét az énekes a témának megfelelően színezi ki, feltünteti rajta nevét, iskoláját vagy életkorát. Belül a választott dalokat kell felsorolni: 1-2. osztályosok legkevesebb hármat, 3-4.-esek legkevesebb négyet, nagyobbaknál legkevesebb ötöt várnak el a forrás feltüntetésével. A nevezési lapról egy szabadon választott éneket, majd a zsűri által kiválasztott egy vagy két dalt kell elénekelni. Domokos Pál Péter tiszteletére a felsorolt dalok közül legalább egy (de minél több) a következő tájegységek egyikéről szerepeljen: Bukovina, Felcsík, Gyimes, Moldva. Ahol még élnek a helyi énekes hagyományok, az onnan érkezők azokból válasszanak énekeket. A zsűri az általa kiemelteket meghívja az esti gálaműsorba, valamint a legsikerültebb nevezési lapokat és a népviseletet külön is jutalmazza.

A bemutató után, amíg a zsűri felkészül a hallottak korcsoportok szerinti értékelésére, valamint a díjak és jutalmak átadására, vendéglátással és közös tánccal múlatják az időt.

Érkezés, regisztráció: 2017. 05.09-én 13:00-14:00-ig a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban (cím: 2040 Budaörs, Szabadság út 26.)

A dalok bemutatása 14:00-tól 16:00-ig tart két helyszínen egy időben (színházterem, Galéria terem). Értékelési szünet kínálással, táncházzal 16:45-ig, majd utána értékelés. (A jelentkezők létszámától függően a műsorban fél órás eltolódás lehetséges.)

A műsoridő keretei miatt a négy korcsoportból (1-4. osztályosok, 5-8. osztályosok, középiskolás, főiskolás korosztály) korosztályonként 40 fő jelentkezését tudják fogadni a beérkezés sorrendjében.

A jelentkezési határidő 2017. április 20, a www.gyepuk.hu honlapon található jelentkezési ív kitöltésével.

A felkészülésben segítséget nyújt Havai Viktória népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere pénteki napokon, Budaörsön 16-18 óráig a vele való egyeztetés után tel: 70 295-7308

Gondos felkészülést és sikeres bemutatkozást kíván a találkozó szervező közössége:

A Budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes és Tündik Tamás együttesvezető

 Helyszín: Jókai Mór Műv. Közp. 2040 Budaörs, Szabadság u. 26. Tel/fax +36 23 441-541

 Információk: Tündik Tamás: +36 30 698-6018,  +36 20 662-6667, a rendezvény szervezője, a Gyepűk Népe Alapítvány: 2040 Budaörs, Szivárvány u.8. X/59.  e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., weboldalunk, honlapcímünk : www.gyepuk.hu 

Elérhetőség

  • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
    2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
  • Szerkesztőség:
    Budaörs, Szabadság út 137.
    +36 23 424 862
  • Impresszum

Partnereink

 

logo