Budaörs gyerekszemmel – a Csicsergő Óvoda kis tehetségeinek kiállítása

Írta: Tatai Diána-fotó:Petőházi Emese

Hétfőn délután tömve volt a Zichy Major: a Csicsergő Óvoda művészpalántái, a büszke szülők és az érdeklődők teljesen megtöltötték a kiállítótermet, ahol a gyermekek Budaörsről szóló alkotásai tekinthetők meg június 15-ig. 

„Nagy örömmel, izgalommal, minden tudásukat bevetve készültek a gyerekek” – mondta büszkén a megnyitón Veres Gáborné, a Csicsergő Óvoda igazgatónője. A kiállításon, amely az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyik pályázata segítségével valósult meg, az óvoda Firka Műhelyének „tehetségígéretes” gyermekeinek alkotásai láthatók. A pályázat alaptémája a hazai, nemzeti hagyományok és kultúra volt, e köré fűzték az óvodapedagógusok azokat a témaköröket, amelyeket a gyermekek „változatos eszközökkel és különféle technikákkal” jelenítettek meg. Az alkotás során az óvodások megmintázták a város különböző részeit (Budaörsöt különböző évszakokban, jellegzetes sváb parasztházat, a városunkat körülvevő hegyeket, a kápolnát, sőt épületek szép részleteit is), valamint a budaörsi virágszőnyeg ünnepségét és a kamaraerdei állatokat is.

„Az alkotás öröme és a budaörsi hagyományok egysége” mutatkozik meg a művekben, hangsúlyozta Pusztainé Dubányi Szilvia, az intézmény német nemzetiségi óvodapedagógusa, aki szintén sokat tett a pályázat sikerességéért. Kifejtette, hogy a kiállítás otthonául is azért választották a majort, mert ez az épület része a város hagyományának.

„Ezen az ünnepségen Ti vagytok a legfontosabbak” – köszöntötte a gyerekeket Kókai Sándor képzőművész, aki szintén segítette az ovisokat az alkotás során. Kiemelte, hogy a készülődés során a gyermekek munkája volt a lényeg, hogy „belefeledkezzenek a játékba, a tanulásba, a munkába”. „Ha igaz a mondás, hogy az ismétlés a tudás anyja, akkor a figyelem az apukája” – zárta frappánsan mondandóját.

A megnyitót a Méhecske csoport énekes-táncos előadása zárta, amelyet Orosz Ágnes német nemzetiségi óvodapedagógus tanított be és járt el az ünneplőbe öltözött gyerekekkel.

A kiállított művek alkotói: Basa Máté, Csőke Dóra, Galvács Jázmin, Jankó Boglárka, Kiss Botond, Kiss Mór, Lóránth Lilla, Molnár Maja, Nagy-György Sándor, Pásztor Ábel, Pósfai Laura, Riedl Kamina, Rózsavölgyi Lili, Szabó Lujza, Szappanos Viktória, Urszán Bianka, Végh Bernadett, Vadászi Dzsenifer. 

Elérhetőség

  • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
    2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
  • Szerkesztőség:
    Budaörs, Szabadság út 137.
    +36 23 424 862
  • Impresszum

Partnereink

 

logo