Szóljon hozzá Ön is Budaörs arculatához!

Írta: közlemény

„Fogalmazzuk meg közösen szeretett településünk esztétikai, arculati értékeit, egykori és mai kincseit és rejtett szépségeit, megalapozva településképünk védelmét, segítve a kézikönyv megszületését” - áll Csík Edina, Budaörs főépítészének felhívásában. A Főépítészi Iroda Budaörs Településképi Arculati Kézikönyvének megalkotásához vár képeket és ábrákat a lakosságtól. 

Budaörs Város Önkormányzata a budaörsiek aktív bevonásával szándékozik elkészíteni Településképi Arculati Kézikönyvét és megalkotni Településképi Rendeletét. A februárban tartott Lakossági Tájékoztatáson a résztvevők részletesen megismerkedhették az elkövetkezendő őszig tartó időszak során készülő Településképi Arculati Kézikönyvével és a Településképi Rendelettel kapcsolatos feladatokat.

Az Arculati Kézikönyv elsősorban a lakosság, építtetők, tervezők és a döntéshozók tájékoztatását segítő szemléletformáló eszköz, mely közérthetően gyűjti össze a település helyi építészeti stílusjegyeit és azokat a minőségi elvárásokat, melyeket egy építkezésnél figyelembe kell venni. Jó példák bemutatásával a kézikönyv segítséget nyújt majd az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus környezetbe illeszkedő épületek épülhessenek.

Mit jelent Önnek a mai Budaörs? Mi az, amitől megdobban a szíve, amikor a városban jár? Mi az, ami Önnek Budaörsöt, a tágabb otthont jelenti?  Egy épület, egy kerítés, a táj, egy építészeti részlet?

KÜLDJÖN KÉPEKET egy esztétikus épületről vagy egy építészeti részletről, egy kerítésről, a táj és az épített környezet harmóniájáról.

KÉSZÍTSEN SEMATIKUS ÁBRÁKAT, beépítési javaslatokat, melyek Ön szerint pozitívan befolyásolnák településünk arculatát, vagy éppen ellenkezőjéről, melyek előnytelen megjelenést eredményez(né)nek és zavaró településképi hatásuk lenne/van. Budaörs tekintetében az alábbi településkép szempontjából kiemelt fontosságú területeire várják javaslataikat:

- a látványvédelemmel érintett hegyvidéki területek (Hegyalja utca, Koszorú utca, Panoráma utca, Fügefa utca Tárogató utca, Törökugrató magasabb részei stb.) lejtős terepre való épület „illesztésének” szituációi;

- kiemelt óvárosi területek (Kőhegy és környéke, valamint Templomtér és környéke) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

- kiemelt városközponti területek (Szabadság- és Budapesti út Átlós utca és Göncz Árpád tér közötti szakasza, Károly Király utca, Szakály Mátyás utca, Baross utca Stefánia utca és Komáromi utcai szakasza) jellemzően zártsorú beépítési szituációi;

- egyéb településképet meghatározó lakóterületek;

A képeket és sematikus ábra javaslataikat térképen is beazonosítható címmel a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mailcímre várják.

Elérhetőség

  • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
    2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
  • Szerkesztőség:
    Budaörs, Szabadság út 137.
    +36 23 424 862
  • Impresszum

Partnereink

 

logo