A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában.  A szakemberek ezzel az állatok egészségét – súlyosabb esetben pedig életüket is – fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek.

A Jehova Tanúi háromnapos országos kongresszusának első állomása Veszprémben volt június 23-25-ig (júniustól augusztusig négy városban szerveznek összesen tízet), és a fő téma, hogy „Ne add fel!”. A budaörsi Jehova Tanúi is erre a helyszínre kaptak meghívást, ahova 44 gyülekezetből az ország hat megyéjéből érkeztek.

Egyebek között a budaörsi kertekről, a város régi kapuiról és az egykori pezsgőgyárról szóló kötetek megjelenésének támogatásáról döntött a képviselőtestület. Egy pályázó maximum 500 ezer forintot kérhetett, de kevesebbel is be kellett érniük, hiszen az 1,8 millió forintos keretből hét kiadvány részesült.

kedd, 27 június 2017 05:22

Nyári szünet a könyvtárban

Írta:

Sietnie kell annak, aki könyveket szeretne kölcsönözni a nyaralásra, hiszen a hét végén bezár a budaörsi könyvtár. A munka azonban a két hónapos nyári szünet alatt sem áll meg, mivel ezalatt nagyszabású felújítást végeznek majd el. 

hétfő, 26 június 2017 11:00

Kirakati babák újragondolva 2. rész

Írta:

A Budaörs Galéria „Bolyongó Lelkek” című akciófestészeti programja a Zichy majorban több éves hagyomány folytatása volt június 16-17-én, majd június 24-én, és tart még néhány hétvégén. A kész alkotásokat a budaörsi városházán  kívül a soproni Volt Fesztiválon illetve a szeptemberi budapesti Ráday Fesztiválon lehet majd látni.

Nem kell jelentősebb adóügyi módosításokra számítani 2018-tól sem – állítják a Mazars szakértői, miután kihirdették az Országgyűlés által a múlt héten megszavazott adózási salátatörvényt. A csomag több mint 230 paragrafust tartalmaz, és közel két tucat adózási tárgyú törvényt módosít. A sokakat érintő kedvező változások közé tartozik, hogy enyhülnek a KATA szabályai, kedvezőbb lesz az ingatlan-bérbeadás adózása, illetve 5%-ra csökken az internethozzáférés és az éttermi szolgáltatások áfakulcsa. Az adóeljárás szabályai azonban több ponton szigorodnak, így például a cégeknek külföldi bankszámlájukat is be kell jelenteniük az adóhatóságnál; azok pedig, akiknek adótartozásuk áll fenn, nem reménykedhetnek kedvezőbb eljárásban a NAV részéről egyéb kérelmeik esetén sem.

Elérhetőség

  • Kiadó: Budaörsi Napló Bt.
    2040 Budaörs, Napsugár utca 2.
  • Szerkesztőség:
    Budaörs, Szabadság út 137.
    +36 23 424 862
  • Impresszum

Partnereink

 

logo