1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
2015. október 6., kedd

Ünnepélyes alapkőletétel volt ma, a Szabadság út 24/2-3. szám alatt (a művelődési ház mögött), itt épül az új Nyugdíjas Klub. Akik 2016 elején birtokba vehetik: a Budaörsön bejegyzett, aktív klubéletet folytató nyugdíjas szervezetek. A 235 négyzetméteres épület beruházása mintegy 85 millió forintba kerül.

2015. október 6., kedd

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a képen látható férfi kézrekerítésére, mert gyanújuk szerint ő gyújtogatja a hétvégi házakat a Frankhegyen. Budaörs város önkormányzata szintén félmilliós összeget ajánl fel, így már összesen 1 milliót érhet a bejelentés.  

2015. október 6., kedd

A „Ma éjjel szabad vagyok” szerzője Vaszary János, Molnár Ferenc kortársa. Az Éless Színben 2013 májusában volt a bemutató, és 2015. október 30-án láthatjuk a Budaörsi Latinovits Színházban. Éless Bélát, aki 18 éve megálmodta és létrehozta a Budaörsi Játékszínt és most vendégelőadással tér vissza, nem elsősorban a darabról, hanem inkább saját magáról kérdeztük.

2015. október 5., hétfő

A XII. Budaörsi Művésztelepen készült alkotásokból nyílik ma este kiállítás. Szarka Tamás szobrászművészt, a közös nyári alkotás fő szervezőjét az előzményekről kérdeztük.

2015. október 5., hétfő

„Törzsvevőknek öt forintért / Kapható a kutya már. / Kutyatár, kutyatár, kutyafülü Aladár”. Október 4-én, az Állatok Világnapján a Jókai művelődési ház szervezésében jöttek össze Budaörsön a kutyások, cicások és sok más állatbarát. Ezúttal a szavak helyett számoljanak be az eseményről a képek!

2015. október 5., hétfő

„Nem a szerben van az energia, hanem bennünk” – ez lehetne a mottója az I. Prevenciós Szakmai Napon elhangzott előadásoknak, amit október elsején tartottak a városházán. „Sajnos nem mondhatjuk többé azt: ez csak a más gyerekével fordulhat elő”, hiszen a hazai középiskolások egynegyede már kipróbált valamilyen drogot, és általános iskolások is érintettek. Eközben a szakma és jogrendszer két-három éves késésben van ahhoz, hogy minden új drogot betiltson.

2015. október 5., hétfő

A szervező iskola, a Kesjár nyerte szombaton a Fut az Örs iskolák közötti versenyét. Több mint kétezren neveztek be.

2015. október 4., vasárnap

Eseménydúsan kezdődött a 2015/2016-os szezon a Budaörsi Sport Club asztaliteniszezői és teniszezői  számára, csakúgy mint a küzdő sportoknak és az úszóknak. Múlt havi eredmények összefoglalója!

2015. október 4., vasárnap

A Budaörsi Állatmenhely október 10-én szombaton kitelepül a Premier Outletbe. A látogatók betérhetnek az állatsimogatóba, láthatnak izgalmas kutyás bemutatókat lesz örökbefogadási akció is. Ma, október 4-én az Állatok Világnapja alkalmából a Jókai Mór mávelődési Központ szervez tartalmas programot!

2015. október 3., szombat

Egyre többször van tűz a Frankhegyen, legutóbb tegnap két elhagyatott viskó égett le. Néhány hete öt. Most már a szándékosság is felmerült, illetve az ismeretlen gyújtogató indítékainak a találgatása is elindult.A rendőrség már nyomoz és a kisebb érték ellenére lesz tűzvizsgálat is.

2015. október 3., szombat

Budaörsön csak e két automatánál lehet bkk bérletet vásárolni, és mindig kérdés, hogy éppen melyik működik. Olvasónk is póruljárt...

2015. október 3., szombat

Akinek a gluténtől hasmenése, puffadása és más kellemetlen tünetei vannak, egyszerűen nem tehet mást, át kell térnie a gluténmentes táplálkozásra. Az első budaörsi gluténmentes bolt közel tíz éve nyílt a belvárosban. A vállalkozás azóta bővült, ma már 40-50 féle, saját fejlesztésű, friss pékárujuk van, és Kovácsné Gyepes Katalin folyamatosan új finomságokkal rukkol elő.

2015. október 2., péntek

„Nem gondoljuk, hogy egy iskola 60%-át el lehet bocsátani. Szeretnénk, ha a teljes magyar pedagógus-társadalom 60%-a végre felemelné a fejét!" - válaszolta lapunk kérdéseire az egy hete nyilvánosságra hozott tiltakozó nyilatkozat egyik aláírója. Az Illyés tanári karának a többsége elutasítja a pedagógusokra erőltetett Etikai Kódex szellemiségét és tartalmát.

2015. október 2., péntek

21 százalékkal növelte árbevételét a budaörsi központú Mapei Kft. 2015. harmadik negyedévében, miközben a magyar építőipar teljesítménye újra zsugorodni kezdett.

2015. október 1., csütörtök

Észrevették, hogy milyen csend lett a devizahitel forintosítása körül? Pedig erről kötelező beszélni, még akkor is, ha a bankok nem szeretnének – állítják szerzőink, Kurucz András a Benks hálózati igazgatója és Raisz Mendy ( a Budaörsi Busines Boom tagja) független hiteltanácsadó.

2015. október 1., csütörtök

A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) idén épp 10. éve segíti a térség látássérültjeit önmaguk, élethelyzetük elfogadásában, valamint helyük megtalálásában a társadalomban - ami nem könnyű egy látókra kitalált világban. Teszik mindezt egyénre szabott segítségnyújtással, közös programokkal és védett foglalkoztatásuk megteremtésével, fenntartásával.

2015. október 1., csütörtök

A régészeti múzeumban októberben is folytatódnak a díjtalan szombati családi játszóházaink. Indul a Múzeumok Őszi Fesztiválja a "Nagy Rajzolással"!

2015. szeptember 25., péntek

"Válogatás a keleti keresztény egyházzene gyöngyszemeiből"

Figyelmükbe ajánljuk

A Budaörsi Napló aktuális száma

2015. szeptember

Legfrissebb cikkek

2015. október 6., kedd
Ünnepélyes alapkőletétel volt ma, a Szabadság út 24/2-3. szám alatt (a művelődési ház mögött), itt...
2015. október 6., kedd
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a...
2015. október 6., kedd
A „Ma éjjel szabad vagyok” szerzője Vaszary János, Molnár Ferenc kortársa. Az Éless Színben 2013...
2015. október 5., hétfő
A XII. Budaörsi Művésztelepen készült alkotásokból nyílik ma este kiállítás. Szarka Tamás...
2015. október 5., hétfő
„Törzsvevőknek öt forintért / Kapható a kutya már. / Kutyatár, kutyatár, kutyafülü Aladár”. Október...