1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
2014. december 20., szombat

A Hollósyban is megkezdődött a visszaszámlálás Szentestéig.  Mézes lapocskákból, karácsonyi fűszerezésű krémmel és töltelékkel, aranyfestékes, ünnepi díszítéssel alkották meg az adventi szeletet.  És idén is van mézeskalács fenyőfa és diós-mákos bejgli koszorú. A mézeskalács vasútállomást sajnos nem lehet hazavinni!

mézeskalács állomás
2014. december 20., szombat

Nem csak vásárolni lehetett ma délelőtt a budaörsi lakótelepen a gazda piacon, hanem adományokat is kaptak a nagycsaládosok, egyebek között a Budaörs Agrárgazdasági Bizottsága,  a Vörödkereszt illetve a Nagycsaládosok Budaörsi Csoportja szervezésének köszönhetően.

2014. december 20., szombat

Az összes utcai, köztéri lámpát kicserélik a városban 2015. március végéig, a régiek helyett korszerű, LED-es világításra. A munkát a közbeszerzést elnyert kft. ezekben a napokban kezdi meg. A beruházást a vállalkozás maga finanszírozza, és Budaörs önkormányzata az energiamegtakarításból 12 év alatt törleszti azt vissza.

2014. december 20., szombat

Éppen tíz évvel a logisztikai központ Budaörsre költöztetése után tegnap a Magyar Posta Zrt. új gépsort állított üzembe a levélküldemények feldolgozásának modernizálására.  Ezzel egy két éves beruházás fejeződött be. Cikkünk egy kis történeti visszatekintés is.

2014. december 19., péntek

A decemberi ünnepnapokra tekintettel átalakul a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás rendje.

2014. december 19., péntek

Az ünnepi hangulatot fokozzák az egzotikus fűszerek, melyeket így, az adventi készülődés idején jóval nagyobb mennyiségben használnak szerte a világon, így nálunk is.

2014. december 18., csütörtök

Lassan húsz éve, hogy az Auchan Budaörsöt választotta az első áruháza - és magyarországi központja - helyszínéül. MA pedig itt adtrák az utolsó, a 16. saját töltőállomást. Ami abban megint csak első, hogy elektromos járműveket is lehet itt tankolni.

2014. december 17., szerda

Burján László cselgáncsozó, Vissy Anna táncoktató és a Budaörsi Triatlon Klub Mix-Váltó csapata kapta az idei városi sportdíjakat. A közéleti munkáért a Hauser díjat Joósz József vehette át.

2014. december 17., szerda

Ilyenkor, Karácsony környékén jócskán kerülnek édes ételek a családi asztalokra. Az édességek az endorfin, vagyis a boldogsághormon  termelődésének serkentésével javítják a kedélyállapotot, ám  rendszeresen fogyasztva hizlalnak, és ha finomított cukorral készülnek, egyéb káros hatásuk is lehet.

2014. december 16., kedd

A kiskereskedelmet érintő jogszabályi változások több síkon érintik a budaörsieket. Pár hónapja még sokan azt hitték, hogy elterelés. Ma megszavazta a parlament a vasárnapi zárva tartást.

2014. december 16., kedd

Hallottad már? December 21-én 17-18 óráig az M7-es lezárását hirdetették meg a budaörsi benzinkútnál, és tüntetést az eddig ingyenes szakaszokon tervezett útdíj bevezetése miatt. Legyen mindenkinek világos: nem az évi 5000 Ft megspórolása múlik ezen, hanem hogy – többek között a város saját forrásaiból megépített, felújított!!! - elkerülő utakról beömlik-e újra az átmenő forgalom a belvárosunkba!

2014. december 16., kedd

11-12. évfolyamos vagy, és még nem tudod, hogyan tovább? A Budaörsi Nevelési Tanácsadó 6 alkalomból álló, pályaorinteánciós tanácsadásán segítenek a döntésben. Amit azonban neked és a családofnak kell meghoznia!

A Budaörsi Napló aktuális száma

2014. december

Legfrissebb cikkek

2014. december 20., szombat
A Hollósyban is megkezdődött a visszaszámlálás Szentestéig.  Mézes lapocskákból, karácsonyi...
2014. december 20., szombat
Nem csak vásárolni lehetett ma délelőtt a budaörsi lakótelepen a gazda piacon, hanem adományokat is...
2014. december 20., szombat
Decemberben lényegében nem változott, hibahatáron belüli mértékben romlott a GKI-Erste konjunktúra-...
2014. december 20., szombat
Az összes utcai, köztéri lámpát kicserélik a városban 2015. március végéig, a régiek helyett...
2014. december 20., szombat
Éppen tíz évvel a logisztikai központ Budaörsre költöztetése után tegnap a Magyar Posta Zrt. új...