1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
2014. július 30., szerda

„A Gitta, aki majdnem megnyerte vasárnap a Miss Hungaryt, de nekünk így is ő a legszebb, a Katona Barnabás gyönyörű lánya. Tudod, aki kétszer volt kick-boksz Világ- és Európa Bajnok, most pedig hozzájár félszáz gyerek és fiatal edzésekre a Rózsa utcai iskolába. Kicsi ez a város, nem hiszem, hogy nem ismered” – így ajánlotta ismerősöm a témát az alábbi cikkhez. Köszönöm neki.

Katona Barnabás és Gitta
2014. július 29., kedd

Budaörsön tíz területi védőnő van, akik egy-egy körzetet látnak el.  Ezen kívül egy ifjúságvédelmi és két iskolai védőnő. Ketten tavaly ősszel szülési szabadságra mentek, és helyüket visszatérésükig, határozott időre nem sikerült még betölteni. Szeptember 30-ig újra várják a jelentkezőket!

2014. július 28., hétfő

Az Új Ptk. a kitagadás szabályozásában is újdonságokat hozott: új kitagadási okok jelentek meg a jogszabályban. Például ilyen a hálátlanság. De ha megbocsátasz, az az öröklésre is vonatkozik.

2014. július 28., hétfő

A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. István 35 éves tatabányai lakos ellen.

2014. július 28., hétfő

Vincze Gábor falugazdász korábban már segítette a helyi kistermelőket Budaörsön is az ügyeik intézésében.  Néhány hete minden hétfőn 15-17 óráig lehet őt személyesen felkeresni például az őstermelői igazolványért vagy akár gazdálkodói tanácsért a városházán, és munkaidőben mobilon a 20 222 7230 számon hívható.

2014. július 26., szombat

Az Agrárgazdasági Bizottság több mint hetven családot részesített egyenként 10 kg gyümölcs és 3 kg kristálycukor támogatásban ma délelőtt a május óta minden szombaton működő Budaörsi Gazdapiacon.

Kisberk Balázs átadja a befőzéshez szükséges karton szilvát
2014. július 26., szombat

A Frankhegyről szólt elsősorban a héten a rendkívüli képviselőtestületi ülés. Az ott élők a közművesítést továbbra is az önkormányzattól várnák el, míg a város vezetőinek az álláspontja szerint önerőből kell a lakóknak, telektulajdonosoknak megoldani. Most sem született döntés, és az immár több évtizedes vita folytatódik.

2014. július 25., péntek

Hol lehet Budaörsön buszjegyet vásárolni? A múlt hónapban közzétettünk egy listát, ám olvasónk jelzései szerint ezeken a helyeken nem vagy csak egyszeri utazásra jogosító vonaljegyet lehet kapni, a legdrágább áron. Ezért pontosítást kértünk a Budapesti Közlekedési Központtól, ami most érkezett meg.

2014. július 25., péntek

Lapunk fejlécén 23 éve látható Budaörs első pecsétje, címere. Mégis, sokan kérdezik, hogy mi is ez, mi a története. Cikkünk tehát abban segít, hogy megismerjék.

Az első fennmaradt budaörsi pecsét
2014. július 24., csütörtök

„Kösz jól vagyok, egész nap fagyizom” – kezdődik a Bikini együttes mindenki által ismert klasszikusa. De vajon mennyien szeretjük valójában a fagyit, melyik a kedvenc, és kik nyalják el a legtöbbet a hideg édességből?

2014. július 23., szerda

Október 12-én dönthetünk arról itt Budaörsön, hogy maradjon-e a polgármester Wittinghoff Tamás, vagy sem. Illetve, hogy kik legyenek azok a helyi képviselők, akik immár nem négy, hanem öt évre kapnak jogosítványt helyi rendeletek alkotására; a helyi fejlesztési irányok megszabására; helyi támogatások megítélésére vagy elvonására és így tovább.  Röviden: a helyi hatalom gyakorlására. Van ennél fontosabb dolga akkor?

Kinek tárul majd ki ez az ajtó?
2014. július 22., kedd

Ma Mária-Magdolna napja van.  A hiedelem szerint ilyenkor vágni kell a lányok hajából, hogy szép hosszúra nőjön. De hogyan ápolják a hajukat ma a nők? 50 ezer nő adatainak elemzése ad képet a magyar hajviseleti és hajápolási szokásokról.

2014. július 22., kedd

Már kéthetente tart termelői vásárt, biopiacot a Premier Outlet. Legközelebbi időpontok: július 26.,   augusztus 9.,   augusztus 23.,szeptember 6., szeptember 20.  

A Budaörsi Napló aktuális száma

2014. július

Legfrissebb cikkek

2014. július 30., szerda
A Hungária krt. 179-187. szám alá költözik a Budapest Környéki Törvényszék a korábbi több helyről....
2014. július 30., szerda
„A Gitta, aki majdnem megnyerte vasárnap a Miss Hungaryt, de nekünk így is ő a legszebb, a Katona...
2014. július 29., kedd
Budaörsön tíz területi védőnő van, akik egy-egy körzetet látnak el.  Ezen kívül egy ifjúságvédelmi...
2014. július 28., hétfő
Az Új Ptk. a kitagadás szabályozásában is újdonságokat hozott: új kitagadási okok jelentek meg a...
2014. július 28., hétfő
A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított lopás vétség elkövetésének...