1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
2015. április 19., vasárnap

Áprilisban a kiskerttulajdonosok ki se látszanak a tennivalókból. De akiknek nincs saját kertjük, azoknak is kínál a város környéke látnivalót, hiszen Budaörs csodálatos természeti környezete hétről-hétre új virágokkal, gyógynövényekkel lepi meg a kirándulókat!

lila sárga íriszek
2015. április 17., péntek

Szabálytalan a budaörsi Máriavölgyi utcában március közepén megkezdett építkezés, ezért az ügyben illetékes érdi építéshatóság határozata szerint vissza kell állítani az eredeti állapotot - tudtuk meg Wittinghoff Tamás ma (péntek) esti közleményéből.  Az építtető 15 napon belül még fellebbezhet. Csenger-Zalán Zsolt holnap délelőtt 10 órára hívott össze e témában sajtótájékoztatót.

2015. április 17., péntek

A Föld Napja alkalmából a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark is sok programot szervez április 22. és április 25. között. További friss hírek turisták, erdőben sétálók, kerékpáros kirándulók, a pilisi erdők és az élővilág szerelmesei számára. De aki már ezen a hétvégén felhúzná a bakancsot, az is olvassa el cikkünket!

2015. április 17., péntek

A budaörsi 1-es Számú Általános Iskola - a hagyományokat őrizve - idén is vállalta az Teleki Pál országos földrajz - földtan és biológia tanulmányi versenyek Pest megyei döntőinek a megrendezését, április 11-én. Budaörsről csak Bata Balázs Bendegúz indult a biológia tantárgyi versenyen, és második helyezett lett.

2015. április 15., szerda

"A “Föld Napja” alkalmából 2015. április 19-én, vasárnap 10-órától egy természetbúvár családi nap keretében mindenki belekóstolhat a “Nomád Ökosuli” programjaiba, laboratóriumi gyakorlataiba".Hogy mi is ez, arzt a Csiki pihenőkert vezetője, Mester Edit foglalta össze.

2015. április 15., szerda

"Jó hír, hogy az Árpád utcai iskolát végre elkezdik építeni, ami együtt jár a szomszédban lévő nyugdíjasház lebontásával. A Szabadság útra tervezett új épületről azonban azt halljuk, hogy nem kezdődik el a kivitelezése ezzel egyidőben" - kaptunk egy levelet. Lőrincz Mihály a műszaki ügyosztály vezetője megerősítette, de azt ígéri, a klubok nem maradnak átmenetileg sem fedél nélkül.

2015. április 14., kedd

A 2014-2019-ig regnáló képviselőtestület tagjainak a bemutatását Molnár Gáborral (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) folytatjuk.  Az óváros egy része tartozik hozzá, alighanem a legellentmondásosabb terület. A volt alpolgármester szerint több tolerancia és kevesebb tiltakozás vinné a várost előre.

2015. április 14., kedd

Novella-és versíró, illetve természetfotó pályázattal, Herman Nappal és május 8-án „Öregdiák találkozóval, záróeseményként május 15-é, a jelenlegi tanítványok előadásával ünnepli a Herman Ottó Általános iskola 35 éves fennállását. Majdnem egyidős a budaörsi lakóteleppel.

2015. április 14., kedd

Miért áll a víz az 1-es iskola háta mögötti családi házak kertjének a végében? A Budafoki utca 26-tól 32-ig öt család él. Dudás Józsefné Marika azért kereste meg szerkesztőségünket, mert úgy gondolják, a szomszédban a kivitelező trehány munkát végzett, aminek ők a károsultjai.

2015. április 13., hétfő

Nagyon összetett témához érkeztünk a januárban a Budaörs Rádióval közösen meghirdetett sorozatunkban. Hiszen a családon belüli bántalmazást mind a mai napig magánügynek tekintik, és csak akkor döbbenek meg az emberek, amikor már tragédia történik. Megelőzhetők lennének?

2015. április 11., szombat

"Tagjaink között kertészmérnök, tanár, közgazdász, jogász, repülőgép pilóta, politológus, informatikus is megtalálható. Látható tehát, hogy az élet távoli területeiről hozott minket össze ez az ügy, de egy dolog közös bennünk: a lakóhelyünk biztonságáért tenni akaró és hajlandó emberek csapata ez"

Figyelmükbe ajánljuk

Ne csak karácsonykor segíts! - Idősgondozás - Kövesdi Gabriella és Eller Erzsébet

A Budaörsi Aapló közös akciója a Budaörs Rádióval.

A Budaörsi Napló aktuális száma

2015. április

Legfrissebb cikkek

2015. április 19., vasárnap
Áprilisban a kiskerttulajdonosok ki se látszanak a tennivalókból. De akiknek nincs saját kertjük,...
2015. április 17., péntek
Szabálytalan a budaörsi Máriavölgyi utcában március közepén megkezdett építkezés, ezért az ügyben...
2015. április 17., péntek
A Föld Napja alkalmából a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark is sok programot szervez...
2015. április 17., péntek
Új sportággal bővült a BSc, a szinkronúszással. Az előző héten a karate szakosztály két ezüst és...
2015. április 17., péntek
A budaörsi 1-es Számú Általános Iskola - a hagyományokat őrizve - idén is vállalta az Teleki Pál...