1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2015. május 22., péntek

Ülnököket avattak május 20-án a városházán, akik a Budaörsi Járásbíróságon működnek majd közre a következő négy évben a tárgyalásokon. Hogy milyen jogaik és feladataik vannak, arról másnap, az első ülnöki értekezleten tájékoztatta őket és lapunkat is dr. Liziczay Sándor a járásbíróság elnöke.

2015. május 22., péntek

Sergio Peterlini Európa-szerte ismert és elismert meditációs tanító első ízben látogat Magyarországra.  Május 28-án, csütörtökön, 19 órakor, a budapesti Aranytíz Kultúrházban "A szeretet ajándéka" című konferencián találkozhatunk vele.  A belépés ingyenes!

2015. május 20., szerda

Ma elkezdődött az előtorna, de az igazi küzdelem hétvégén várható a XII. Strandkézilabda ebt Döntőn, ami Budaörsön zajlik a Budaörs Városi Uszoda Sportcsarnok és Strand (BVUSS) területén.Beszámolónk a mai sajtótájékoztatóról.

2015. május 20., szerda

Hét éve már, hogy Solaris City néven az autópálya melletti részen új városközpont terveit mutattuk be.  A helyén jelenleg egy gödör van. A Fidesz helyi elnöke és az egyik képviselője most azért aggódnak, hogy ez műszaki problémát okozhat a környező lakóházaknak, amiért a polgármester is felelőssé tehető. Napirend előtt ez a gödör-ügy volt a mai képviselő-testületi ülés politikai vitaműsorának a témája.

2015. május 20., szerda

Vita és módosítás nélkül, 14 igennel fogadta el ma délelőtt a képviselőtestület a két lakótelepi kutyafuttató létesítését. A május 6-i lakossági fórumon elhangzottak alapján az eredeti helyszíneken kisebb mértékben változtattak. Az is elhangzott, hogy egyszerre kezdik el az építkezéseket.

2015. május 20., szerda

Elérkezett végre a várva várt utolsó forduló az NBI/B női felnőtt bajnokság nyugati csoportjában, a rivális ismét a Szekszárd FGKC csapata volt. A lányok végig vezették a mérkőzést, félidőre már öt gólra nőtt a különbség, a végeredmény 24-20 lett. Teltház előtt játszottak a lányok, kiváló volt a hangulat, az MKSZ nagy létszámmal képviseltette magát az összecsapáson. A junior csapat szintén szép győzelmet aratott, 31-28-ra győzött a szekszárdi csapat ellen.

2015. május 19., kedd

112 gyereket nem vettek fel első körben a kiszemelt óvodába, de nekik is meglesz a helyük, mire betöltik a harmadik életévüket – tudtuk meg. Az óvodaválasztáskor a szülők sok mindent mérlegnek, de az tény, hogy minden óvodánk magas színvonalon működik.

2015. május 18., hétfő

A Budaörsi Latinovits Színházban az évad utolsó bemutarója a Figaró házassága,. "A mi előadásunk az operát követi. Az alaptörténetünk az, amit Beaumarchais megírt, mulatságos, bátor és szemtelen, de Mozart zenéje végtelen mélységgel gazdagítja - nyilatkozta a rendező Forgács Péter.

2015. május 18., hétfő

A  Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályának női csapata 2011 és 2013 után idén 2015-ben harmadik alkalommal lett magyar bajnok.

2015. május 18., hétfő

 A Benyus Testvérek Kamaraegyüttese jótékonysági koncertet ad a budaörsi Mindszenty iskolában a tiszaújhelyi (Kárpátalja) gyermekek nyaraltatására gyermeknapon, május 31-én. MIndenki annyit fizet a belépőért, amennyit gondol.

2015. május 17., vasárnap

Egyebek között  a helyes nyelés mozzanataival ismerkedtek meg múlt héten a pedagógia szolgálat napján a meghívott szülők és pedagógusok. Akadt a hallgatóság soraiban, aki most döbbent rá saját nyelésének hiányosságaira. A hallgatóság csodálkozással nyugtázta, hogy a kialakult és kezeletlen kórforma fogazati, illetve szájpadi deformitásokat képes okozni.

2015. május 16., szombat

Egyre több az ismeretlen összetételű és olcsó drog, amelyek ráadásul nincsenek is rajta a tiltólistán – mondják az általunk megkérdezett szakemberek. Budaörsön minden harmadik fiatal érintett, sőt, lehet, hogy több. Mi a megoldás? A legfontosabb, hogy a szülők beszélgessenek a gyerekükkel. Cikkünkből kiderül, hogyan segít az önkormányzat, a Gyermekjóléti szolgálat, a Caritas, a Pszicho-kuckó és a rendőrség.

2015. május 11., hétfő

Újra egészségnapot szervez a lakótelepi közösségi ház. Többféle szakértő, többféle nézpontból segít megoldást találni a lelki és fizikai problémáinkra.

2015. május 7., csütörtök

Az első években 50-100 ember jött össze, de tavaly már 1500-2000-en is megfordultak a Kamaraerdő Napján, ami az idén május 30-án lesz.  Kisfalvi Péternél a záporvíztárolók beruházására is rákérdeztünk, Lupás Adrienn a közösségi ház vezetője pedig az egyéb szabadidős programokról számolt be.

Figyelmükbe ajánljuk

A Budaörsi Napló aktuális száma

2015. május

Legfrissebb cikkek

2015. május 22., péntek
Májusban némi hullámzás mellett már ötödik hónapja stagnált a GKI-Erste konjunktúra-index (...
2015. május 22., péntek
Ülnököket avattak május 20-án a városházán, akik a Budaörsi Járásbíróságon működnek majd közre a...
2015. május 22., péntek
Sergio Peterlini Európa-szerte ismert és elismert meditációs tanító első ízben látogat...
2015. május 20., szerda
A Budaörsi Latinovits Színház társulatának tagjai a 2015/’16-os évadtól: Bohoczki Sára, Bregyán...
2015. május 20., szerda
Ma elkezdődött az előtorna, de az igazi küzdelem hétvégén várható a XII. Strandkézilabda ebt Döntőn...