1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
2015. március 30., hétfő

Mit jelent a „személyi azonosító” a gyerek esetében, amit a közelgő óvodai és iskolai beiratkozáskor kérnek? – fordult hozzánk egy olvasónk. Nem kell megijedni, nem vaj, ha addig már nem készül el a -hivatalosan 20 nap alatt kiállíttatható -  személyi igazolvány, mert a lakcímkártya és a születési anyakönyvi kivonat is megfelelő.

2015. március 29., vasárnap

Sok budaörsi gyerek és szüleik hétvégéje telt kézműves családi programokkal a Régészeti Múzeumban és a Csiki Pihenőkertben, a lakótelepi Közösségi Házban, a Heimatmuseumban és a városi könyvtárban.

2015. március 28., szombat

Agatha Christie Egérfogó című krimijét mutatta ma be a Budaörsi Latinovits Színház. Egy gyilkosság, majd még egy, és lesz-e vajon harmadik? A színhely egy panzió, a havazás miatt elzárva a külvilágtól, és benne a szereplők, akik mindannyian ugyanannyira ártatlanok, mint amennyire gyanúsíthatók.

Lovas Rozi és Márton András
2015. március 28., szombat

A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság szervezésében 21, három vagy többgyermekes család kapott tegnap húsvéti ajándékcsomagot: sonkát, kolbászt, tojást. Hamarosan palántákkal is támogatják a gazdák a budaörsieket.

2015. március 28., szombat

A Varga család - a szülők és hét gyermekük - adott koncertet tegnap este a Leopold Mozart Zeneiskolában, a Rózsa utcában. Ezzel fejezték ki köszönetüket, egyebek között az itteni tanároknak. Történetük 22 évvel ezelőtt, 1993-ban kezdődött amikor a legidősebb lány, Orsi először lépte át az épület küszöbét.

2015. március 26., csütörtök

A Kincskereső Óvoda (Szabadság út / Kossuth Lajos utca) bővítése alapvetően jó hír, csakhogy az ott dolgozók és a szülők „áldatlan parkolási helyzetéről” számoltak be lapunknak. A hivatal válasza igen tömör, így ezzel a cikkel még nem tekintjük lezártnak a témát.

2015. március 25., szerda

Címzetes igazgató lett Simon Mária, aki pályáját 1972-ben kezdte, ekkor került egészen friss diplomával Budaörsre.  A Kesjár iskolát közel 25 évig vezette. A mai ünnepségen a polgármester köszöntője és a díszoklevél átadása után az iskola tanulói adtak elő az alkalomhoz illő dalokat.

2015. március 24., kedd

„Ne épüljön az Eszében sportcsarnok; ne legyen a belvárosban panzió”- ilyesmit tettek szóvá tegnap a lakossági fórumon az emberek, aminek a témája a belváros építési szabályzata volt.  A korábban nagy vitát kiváltó sétáló utca lehetősége mára kikerült a tervekből.

2015. március 23., hétfő

Itt a tavasz, megindul a munka a kertekben és bizony még mindig sokan eltüzelik az összegyűjtött avart, gallyakat. Budaörsön ennek szabályait egy 2011-ben elfogadott helyi rendelet szabályozza. A 2015. március 5-én hatályba lépett, teljes égetési tilalmat előíró Országos Tűzvédelmi Szabályzat ránk emiatt nem vonatkozik, de ha máshol is van telke, ott valószínűleg igen.

2015. március 23., hétfő

Három évvel ezelőtt beszélgettünk utoljára a Budaörsi Naplóban Jürgen Blummal, a Terrapark ügyvezetőjével. Akkor így fejezte be nyilatkozatát: „Bízom benne, hogy a kritikus kérdések megoldódnak, és néhány éven belül visszatér a válság előtti időszak, és további fejlesztésekbe kezdhetünk”.  Innen folytatjuk!

2015. március 16., hétfő

Az iskolaérettségnek 38 kritériuma van és egy folyamat, mire a gyerek ezeknek megfelel, testileg, fizikailag, szellemileg és szociálisan. Parragné Bacsek Gabriella fejlesztőpedagógussal ezekből emelünk ki néhányat!

Figyelmükbe ajánljuk

Ne csak karácsonykor segíts! - Eller Erzsébet és Károly Kata

A Budaörsi Aapló közös akciója a Budaörs Rádióval.

A Budaörsi Napló aktuális száma

2015. március

Legfrissebb cikkek

2015. március 30., hétfő
Mit jelent a „személyi azonosító” a gyerek esetében, amit a közelgő óvodai és iskolai...
2015. március 29., vasárnap
Sok budaörsi gyerek és szüleik hétvégéje telt kézműves családi programokkal a Régészeti Múzeumban...
2015. március 28., szombat
Agatha Christie Egérfogó című krimijét mutatta ma be a Budaörsi Latinovits Színház. Egy gyilkosság...
2015. március 28., szombat
Változtatási tilalmat rendelt el a képviselő-testület a Kőhegy és térsége építési övezetbe sorolt...
2015. március 28., szombat
A Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság szervezésében 21, három vagy többgyermekes család kapott tegnap...