1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
2015. július 4., szombat

A nagy meleget érezzük, de figyeljünk is oda az intelmekre! Harmadfokú riasztás van érvényben a hétvégén.

2015. július 3., péntek

Július elsejétől újabb utcákkal bővül a korlátozott idejű parkolási övezet Budaörsön. A parkolás továbbra is ingyenes, de 08.00 óra és 12.00 óra között az érintett területen legfeljebb két órán keresztül lehet egybefüggően várakozni. A parkoló gépkocsikon időmérő tárcsát kell elhelyezni, amely városszerte több helyen kapható.

2015. július 2., csütörtök

Ékszereket és egy motort is elvittek Budakeszin, a budaörsi rendőrség a lakosság segítségét kéri.

2015. július 1., szerda

A vakok és gyengénlátók érdekképviselete több mint tíz éve jó kezekben van Budaörsön, hiszen a Buláke (Buda-Környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete) munkájáról, programjairól, elért eredményeiről folyamatosan van mit írni. Nyikes Fatime elnököt és Jenei Andrást, a helyettesét most azonban arra kértük, hogy ne csak az egyesületen belüli munkáról, hanem a látássérültek általános gondjairól beszéljenek.

2015. július 1., szerda

Sürgős megoldást kíván a magyarországi szakemberhiány az építőiparban – mondta Markovich Béla a  budaörsi központú Mapei Kft. ügyvezetője, a cég 2015. első féléves eredményeiről szóló beszámoló keretében.

2015. június 30., kedd

Először rendeztek Magyarországon úgynevezett Excel-guru bajnokságot, azaz hivatalosan Microsoft Office Specialist versenyt. A júniusban lebonyolított bajnokságon csak fődíjat adtak át, egyébként pedig a legjobb tíz között nem rangsoroltak. A Top 10-ben végzett a budaörsi Laczik Tamás (képünkön jobbról a negyedik), aki az idén érettségizett az Illyés gimnáziumban.

2015. június 29., hétfő

20 négyzetmétertől 2500 négyzetméteres irodáig, tehát az egyszemélyes vállalkozásoktól a multinacionális cégekig keresnek irodát Budaörsön a Terraparkban, és egyelőre még mindegyik igényt ki is tudják elégíteni.

2015. június 28., vasárnap

A 40-es és a 88-as járatcsalád Budaörsöt és Törökbálintot érintő szakaszai is módosulnak augusztus végén - derül ki a BKK tájékoztatóból. Ez a 2014 tavaszán indult metróhoz való „finomhangolás”, mert a közlekedési vállalat szerint az egyre népszerűbb. Ezért például a 88-as nem megy majd el a Móriczig, csak Kelenföldig. Lesz viszont 142-es jelzéssel még egy közvetlen busz a Széll Kálmán térre.

2015. június 28., vasárnap

A kamaraerdei volt árvaházról másfél éve írtunk. Azóta egyrészt védelmet kapott az épület az önkormányzattól, másrészt egyre több adat kerül róla napvilágra – elsősorban Bánvölgyi Rozál kutatásainak köszönhetően. Ezúttal arról írt lapunknak a bejárati táblán látható sorok kapcsán, hogy ki volt dr. Kiss Áron.

2015. június 22., hétfő

A fősiskolások, egyetemisták egész évben vállalnak munkát a tanulás mellett, a középiskolások jellemzően nyáron. Aki keres, az találhat is feladatot, például az iskolaszövetkezeteken keresztül. S ma már a fizetés mellett az is fontos, hogy a fiatal gyakorolhassa a tanult nyelvet vagy bővítse a szakirányú ismerteteit.

2015. június 15., hétfő

A Zsolnai módszert alkalmazó iskolákban a gyerekeket gyereknek tekintik, és nem tökéletlen felnőtteknek. Szeptemberben Budán, a Villányi úton indul egy ilyen gimnázium. Várpalotán már 25 éves tapasztalattal rendelkezik az igazgatónő, aki azt ígéri, hogy minden gyerek a saját képességei és üteme szerint fejlődhet.

Figyelmükbe ajánljuk

Eller Erzsébet és Sávai Viola Erika - kulcsos gyerekek– Hogyan segíts? sorozatunk

A Budaörsi Napló közös akciója a Budaörs Rádióval.

A Budaörsi Napló aktuális száma

2015. június

Legfrissebb cikkek

2015. július 4., szombat
A nagy meleget érezzük, de figyeljünk is oda az intelmekre! Harmadfokú riasztás van érvényben a...
2015. július 3., péntek
Július elsejétől újabb utcákkal bővül a korlátozott idejű parkolási övezet Budaörsön. A parkolás...
2015. július 2., csütörtök
Ékszereket és egy motort is elvittek Budakeszin, a budaörsi rendőrség a lakosság segítségét kéri.
2015. július 1., szerda
A vakok és gyengénlátók érdekképviselete több mint tíz éve jó kezekben van Budaörsön, hiszen a...
2015. július 1., szerda
Sürgős megoldást kíván a magyarországi szakemberhiány az építőiparban – mondta Markovich Béla a ...