1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2016. augusztus 31., szerda

Holnap új tanév kezdődik, ami a közlekedésben is változásokat hoz.  Az iskolás gyermekek – különösen az alsó tagozatos diákok és a kis elsősök – a nyár emlékeivel a fejükben figyelmetlenek lehetnek iskolába menet-jövet, illetve azok környékén, ezért szeptembertől fokozott körültekintés ajánlott minden gépjárművezető részére.

2016. augusztus 31., szerda

„ Volt idő, mikoron a háborúk után megnyugodott mindenki; a parasztok dolgoztak, a főurak irányítottak, a szerzetesek tanították a hitet, s a lovagok segítettek… Az évszakok ugyanúgy váltották egymást, mint ahogy az éjjelt követi a nap, vagy ahogy az öreg elmegy és helyébe érkezik a fiatal" - megjelent Jenei András újabb kötete. Aki már ismeri a vak fiatalember írásait, azért, aki még nem, azért olvassa el cikkünket!

2016. augusztus 31., szerda

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola Írisz Alapítványa országos gyalogos teljesítménytúrát szervez 2016. szeptember 17-én, szombaton a környező hegyekben. Mindenkit szeretettel várunk, aki szereti a természetet és szívesen túrázik velünk! Bővebb információ a plakáton és a Teljesítmény Túrázók Társasága honlapján!

2016. augusztus 30., kedd

A magyar rendszámot egy cseh hatósági jelzésű rendszámra cserélte a budaörsi P. Endre (47 éves), ami egy ellenőrzésen derül ki és ezért eljárás indult ellene.

2016. augusztus 30., kedd

Nagyon pozitívan értékelte a hétvégi Országos Foltvarró Fesztivált lapunknak Polyák Ildikó, a Magyar Foltvarró Céh egyesület elnöke. Azt szeretné,  ha az itt élők is jobban megismernék ezt a műfajt. S bár azt még nem lehet tudni, hogy a jövő évi vidéki OFF hol lesz, az nagyon valószínű, hogy két év múlva, a következő „fővárosinak” újra Budaörs ad otthont.

2016. augusztus 29., hétfő

 Október 15-én Omega koncert lesz a budaörsi sportcsarnokban, amit a Budakörnyéki  Látássérültek Közhasznú Egyesülete (Buláke) szervez és a bevétel egy része az ő gyarapodásukat segíti. Aki Omega rajongó, biztosan legyen ott; aki meg nem annyira, az váltson jegyet azért, hogy a látássérültek megvásárolhassák az irodájukat, amelyben évek óta dolgoznak.

2016. augusztus 28., vasárnap

Képeink egy-egy pillanatot kaptak el a tegnapi sűrű napról; aki ott volt, jól érezte magát, aki meg nem, sajnálhatja. S ezt a cikket tekintsék egyúttal meghívónak  szeptember 17-re a Vigasságokra.

2016. augusztus 26., péntek

Ma délelőtt a Budaörsi Repülőtéren bemutatták a sajtónak a Gerle 12 repülőgép korhű, az eredetivel mindenben megegyező másolatát, amit a szerencsések ki is próbálhattak. A budaörsi Goldtimer Alapítványé a világ egyetlen Li-2-ese, ők működtetik a Po-2-est és az idősebb Rubik Ernő által tervezett R-18c Kányát, továbbá a replika R-11b Cimbora vitorlázógépet. A sorban tehát a legújabb gépük a Gerle 12.

2016. augusztus 26., péntek

Idén rendeztek először országos klubcsapat bajnokságot feeder horgászatból augusztus 20-21-én, amelyet a Perfect Fishing Team nyert meg Szegeden, a Maty-ér versenypályán. A négytagú csapat egyik erőssége Bodnár Sándor budaörsi horgász.

2016. augusztus 26., péntek

Internetes szavazás alapján Bíró Gyula (BFE) lett az év alpolgármestere 2016-ban. A díjat tegnap vehette át Szerencsen, a városvezetők „randevúján".  A budaörsi képviselőt meglepte a szavazás eredménye és a díjátadó cenemónián kicsit furcsán érezte magát a jellemzően fideszes politikusok között.

2016. augusztus 26., péntek

"Hárman - párban" - Páczelt Andrea és Molnár Göb Zoltán kiállítása nyílik augusztus 31-én, szerdán 19-kor a PostART-on. ​Utána lesz Kocsis Krisztián (Kocsis Zoltán fia,aki egyre inkább apja nyomdaikba lép) zongoraművész Liszt-estje, ami 19,30-kor kezdődik. Az est látogatása ingyenes!

2016. augusztus 25., csütörtök

Az M7 autópályától a Törökbálinti útig, 120 méter hosszan 2×2 sávra bővült a szakasz, jelentősen növelve a csomóponti ág kapacitását. A 8103 j. úton 650 méteren a teljes pályaszerkezet cseréje is megtörtént. Az Iparos úton négy összehangolt jelzőlámpás csomópont létesült, és egy kiemelt sarokirányos körforgalmú csomópont épült.

2016. augusztus 24., szerda

Családi sportnap és piknik lesz szeptember 10-én a Hosszú réti pataknál. A futás és foci előtt, közben és után lesz zenei műsor, arcfestés, póni lovaglás, tandemozás, sajtkészítés, íjászkodás, virgonckodó játékpark, körhinta, egészségügyi szűrés. A versenyekre a nevezési határidő szeptember 8.

2016. augusztus 22., hétfő

A Kids Clubban a gyermekek nem érzik tanulásnak az idegen nyelvet, hiszen játék közben sajátítják el a mindennapi élet nyelvezetét. A módszer már hathónapos kortól egészen 14 éves korig javasolt. Megérkezett Budaörsre!  

A Budaörsi Napló aktuális száma

2016. augusztus

Figyelmükbe ajánljuk

Rólunk szólt:

Buda Környéki Tévé: 
https://youtu.be/7jt9Avr0eZ8?t=590

Budaörsi Városi Televízió riportja: 
http://www.bvtv.hu/archivum/2016/2016-04-15-varosi-magazin.html

Budaörs Rádió: 
http://www.budaors-radio.hu/inde...

Legfrissebb cikkek

2016. augusztus 31., szerda
Holnap új tanév kezdődik, ami a közlekedésben is változásokat hoz.  Az iskolás gyermekek –...
2016. augusztus 31., szerda
„ Volt idő, mikoron a háborúk után megnyugodott mindenki; a parasztok dolgoztak, a főurak...
2016. augusztus 31., szerda
A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola Írisz Alapítványa országos gyalogos teljesítménytúrát...
2016. augusztus 30., kedd
A magyar rendszámot egy cseh hatósági jelzésű rendszámra cserélte a budaörsi P. Endre (47 éves),...
2016. augusztus 30., kedd
Nagyon pozitívan értékelte a hétvégi Országos Foltvarró Fesztivált lapunknak Polyák Ildikó, a...