1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
2016. február 13., szombat

Az eső a pedagógusok tüntetésének kísérőjévé vált? Február 3-án nem kevesebben voltak, voltunk Budaörsön, csak színesebb lett a felvonulás az ernyőktől. Ma a Kossuth téren (ahova Budaörsről is többen, együtt, szervezetten mentek el), nagyon sokan vonultak fel és álltak öt teljes percig néma csendben, amikor ezt volt a szervezők kérése.

2016. február 13., szombat

Kótány Katica, a Budaörsi Sport Club (BSC) teniszezője 2016-ban elnyerte Érd kiváló sportolója címet, mivel az érdi gimnázium tanulója. Bátyja, Imre pedig a BSC-ből egészen Iowáig jutott, ahol tenisz ösztöndíjjal tanult. Most néhány hónapot itthon tölt, és több lehetőség közül választhat, hogy Amerikán belül hova tér vissza szeptemberben. Edzőjük Komári Gábor. Hármukkal beszélgettünk.

2016. február 12., péntek

Minden, amit Jókairól tudni akartál,  de sose merted megkérdezni – ezzel a címmel hirdetett novellapályázatot még december végén az író nevét viselő művelődési ház, melynek lapunk a médiatámogatója. Az első nagyobb adag az öttagú zsűrihez ma érkezett meg olvasásra, de február 19-én éjfélig még előkeresheted a fiókodból a saját művedet.

2016. február 12., péntek

Az új, igen elegáns stílus a Plate-ben már belépve megerősített benne, hogy jól döntöttem, amikor ide beszéltem meg leendő fontos ügyfelemmel a találkozót. Majd ezt a minőséget az ételek elkészítésétől és tálalásától kezdve a felszolgálásig megtapasztalhattam.

2016. február 12., péntek

Majzik Zsolt (23 éves) gyógymasszőr, tíz éve élsportoló, és annyira szereti a kutyáját, hogy nélküle egy lépést sem tesz. De nem csupán a szeretet miatt…

2016. február 11., csütörtök

A munkahelyén családgondozó, otthon nevelőszülő. Bár mind a kettőt a gyerekekért vállalta, Érczi Zsolt mégis igyekszik elválasztani egymástól a munkáját és a családját. Jelenleg hét gyerek él nála, illetve a feleségével közösen náluk, de vannak, akik már kiröpültek, és olyanok is, akik a vérszerinti szülőkhöz kerültek vissza. „Nehéz őket érzelmileg elengedni – mondja az apa -, de van, amikor muszáj.” Ezért fogalmaz úgy, hogy „amíg nálunk vannak, addig ők a mi gyerekeink.”

2016. február 10., szerda

Február 24-én lesz a következő nyílt nap a „Beszélj velem!” alapítvány óvodáiban, ahova sok budaörsi gyerek is jár. Egy jogszabályi változás miatt immár külön, a Kipp-kopp óvodába az integrálható, a Beszélj Velem Alapítványi Óvodába pedig a szegregált elhelyezést igénylő sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekeket várják.

2016. február 9., kedd

Újabb hétvégi ház gyulladt ki a Frank-hegyen február 8-án hétfő este. Az eset a helyszín azonossága miatt összefügghet a 2014 januárja óta tartó gyújtogatássorozattal a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője másnapi tájékoztatása szerint.

2016. február 8., hétfő

Éppen tucatszor lépett színpadra a múlt évben az immár alapítója és egykori karnagya nevét viselő Sapszon Ferenc kórus. Ebből hétszer Budaörsön, négyszer a fővárosban és egyszer vidéken – számolt be lapunk Krasznai Gáspár karnagy.

2016. február 8., hétfő

A VIVART Budaörsi Sinfonietta hagyományos farsangi koncertjén, február 6-án este a városházán a szokásos Strauss-táncok és klasszikus operettbetétek mellett magyar kompozíciók is megszólaltak.

2016. február 8., hétfő

A budaörsi nemzetiségi önkormányzatok sorra megtartották a 2016. évi első üléseiket. A jegyzőkönyvekből tájékozódtunk, hogy az örmények és a szerbek mire fordították tavaly illetve kívánják fordítani az idén a budaörsi pénzügyi támogatást. A német, a román, a roma és a görög ülésen erről még nem hangzott el információ.

2016. február 4., csütörtök

St Martin nagykövetek, a diplomáciai testület tagjai és az érdeklődő közönség előtt játszott a múlt héten az ausztráliai magyar követségen, amiről másnap a tízmilliós nézettségű Southern Cross Austereo (SCA) csatorna is beszámolt. És persze a tenisz is szerepelt a budaörsi zenész programjában.

2016. január 29., péntek

A magyarországi német női sorsokról a történelem tükrében címmel tart előadást február 18-án 17 órától a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseum szabadegyetemén Molnár Annamária, egy fiatal kutató, doktorandusz. Érdekes folytatása lehet a kitelepítés hetbvenedik évfordulóján elhangzottaknak.

2016. január 19., kedd

 Folytatódnak a beszélgetés- és előadás sorozatuk a Jókai Mór Művelődési Központban, és lesz Csokibár is.

Figyelmükbe ajánljuk

 

2016-ban is folytatódik közös sorozatunk a Budaörs Rádióval

A Budaörsi Napló közös akciója a Budaörs Rádióval.

 

A Budaörsi Napló aktuális száma

2016. január

Legfrissebb cikkek

2016. február 13., szombat
Az eső a pedagógusok tüntetésének kísérőjévé vált? Február 3-án nem kevesebben voltak, voltunk...
2016. február 13., szombat
Kótány Katica, a Budaörsi Sport Club (BSC) teniszezője 2016-ban elnyerte Érd kiváló sportolója...
2016. február 12., péntek
Minden, amit Jókairól tudni akartál,  de sose merted megkérdezni – ezzel a címmel hirdetett...
2016. február 12., péntek
Az új, igen elegáns stílus a Plate-ben már belépve megerősített benne, hogy jól döntöttem, amikor...
2016. február 12., péntek
Majzik Zsolt (23 éves) gyógymasszőr, tíz éve élsportoló, és annyira szereti a kutyáját, hogy...