1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
2014. április 24., csütörtök

Növényültetéssel és szakmai programokkal ünneplik szerte a világon és az országban a Föld napját (Földanya Nemzetközi Napját) ezen a hétvégén. Így Budaörsön is, többek között a Csiki pihenőkertben, ahol vasárnap 10-től várják a családokat! A részletes programot lásd a plakáton. 

2014. április 24., csütörtök

Marchut Réka Töréspontok című könyvét ma délután mutatják be a Heimatmuseumban.  A kiadvány a Budapest környéki németség második világháborút követő felelősségre vonását és annak előzményeit (1920-1948) járja körül.  Cikkünk szerzője és a könyv ajánlója a múzeum munkatársa, történész.

2014. április 23., szerda

Akik állandó stresszben élnek, vagy hosszabb időt készenlétben töltenek el, azoknál gyakrabban fordulnak elő bizonyos betegségek, mint másoknál. Így szív- és érrendszeri betegség, hangulatzavarok vagy daganatos betegségek alakulhatnak ki. Ezért számukra különösen ajánlott, hogy rendszeresen vegyenek részt komplex szűrővizsgálatokon.

2014. április 23., szerda

A környező lakók is használhatják majd a Kesjár Csaba Általános Iskola játszótér részét miután megtörtént az iskolai játszóudvar és a játszótér felújítása. A munkálatok előtt Budaörs Város Önkormányzata lakossági fórumon mutatja be a terveket 2014. április 28-án, az iskola ebédlőjében

2014. április 22., kedd

Pénteken húsvéti Rímkovács találkozó volt a Közösségi Házban.

2014. április 22., kedd

Akit érdekel a grafológia és a saját belső működését szeretné egy könnyen elsajátítható módszerrel, a grafo-tréninggel, tehát a kézírásán keresztül megérteni és kontrollálni, az legyen ott április 25-én 13 órakor a lakótelepii Közösségi Házban, az Egészségnapon! Ami nem is egy, hanem két napos programsorozat, és már reggel 9-kor kezdődik! Cikkünk szerzője az egyik előadó, aki andragógus- grafológus.

2014. április 20., vasárnap

Tegnap este szólalt meg a budaörsi római katolikus templomban a felújított orgona, ami a mai, vasárnapi fél 11-es ünnepi misén kíséri először az énekkart. A munkálatok hét évig tartottak. Cikkünkben a régi budaörsi húvséti szokásokrló is olvashat.

2014. április 19., szombat

Ha többet meg szeretne tudni a Budaörsön vadon élő, és a kertekben könnyen meghonosítható gyógynövényekről, konyhai fűszerekről, a biokertek különleges életgazdagságáról, ajánljuk, hogy olvassa el a budaörsi biokertész könyvét!

2014. április 18., péntek

Ritter Imre, a Pest megyei és a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke lesz a német nemzetiségiek szószólója az újonnan megalakuló parlamentben.

2014. április 18., péntek

Mit kezdhetünk a megmaradt sonkával és tojással, hogyan készítsük el húsvét tájékán a bárányt és a nyúlhúst? Bálint Attila séf könnyen megfogadható, praktikus tanácsokkal segíti olvasóinkat.

Húsvét
2014. április 17., csütörtök

Beindult a versenyszezon a Budaörsi Teniszcentrumban. Most kaprunk hírt róla, hogy néhány hete megrendezték a Fuss el véle Játékbolt Teniszkupát, mely a legkisebb korosztályt célozta meg. Két héttel később pedig a Decathlon Teniszkupára a ranglistát vezető 12 éven aluli lányokat hívták. Ha az időjárás is úgy akarja,hamarosan pezsgőbb lesz élet az Budaörsi Teniszcentrumban.

2014. április 16., szerda

„Nem erőltetem, hogy legyen vízilabda szakosztály, mert jelen pillanatban nincs az uszodában szabad kapacitás” – nyilatkozta lapunknak Székely Bulcsú,  a BVUSS új vezetője. Vallja, hogy a lakossági tömegsport igényeket, az élsportot és az üzemeltetés jövedelmezőségét nem szabad és nem is lehet egymással szembe állítani.

A Budaörsi Napló aktuális száma

2014. április

Legfrissebb cikkek

2014. április 24., csütörtök
Szeretettel várunk minden érdeklődő helyi, környéki fiatalt (13-16 éves életkor között) és szüleit...
2014. április 24., csütörtök
2014. április 24., csütörtök
Növényültetéssel és szakmai programokkal ünneplik szerte a világon és az országban a Föld napját (...
2014. április 24., csütörtök
Marchut Réka Töréspontok című könyvét ma délután mutatják be a Heimatmuseumban.  A kiadvány a...
2014. április 23., szerda
Akik állandó stresszben élnek, vagy hosszabb időt készenlétben töltenek el, azoknál gyakrabban...